Potrebno je:
- 3 šolje brašna
- 1 kašika cimeta
- 2 ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- 1 ½ šolja šećera
- ¾ šolje ulja
- ½ šolje punomasnog mleka
- 1 šolja kuvane pasirane bundeve
- 4 jajeta
Fil:
- 500 ml slatke pavlake, u koju možete dodati razne jestive boje
Priprema
1. Zagrejte rernu na 170 C. Stavite 12 korpica za mafineu kalupe.
2. U posudu sipajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so i dobro pomešajte.
3. U drugu posudu stavite šećer, ulje, mleko, pire od bundeve i jaja i mutite mikserom oko 2 minuta. Zatim dodajte mešavinu sa brašnom i mutite dok se ne dobije homogena masa.
4. Smesu sipajte u preipremljene korpice, ali popunite samo 2/3, nikako do vrha korpice.
5. Pecite na temperaturi od 170 C dok ne porumene. Da li su kolačići pečeni proverite čačkalicom, tako što ćete probosti sredinu kolača. Ako na čačkalici ne ostaje smesa, kapkejkovi su dovoljno pečeni.
6. Umutite slatku pavlaku i ukrasite pečene mafine po želji.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna