Potrebno je:
1, 5 kg svinjetine bez kostiju i kože
4 svinjske kobasice
50g seckane, sveže žalfije
50g seckane, sveže majčine dušice
30g celog zrna senfa
3 čena belog luka, smrvljenog
30g meda
So i biber
Maslinovo ulje
Sos:
200ml jabukovog sirćeta
15g celog zrna senfa
50ml pavlake
Zagrejati rerun na 170°C
Priprema
1. Staviti meso na ravnu površinu, deo sa kožom okrenuti na dole.
2. Kobasice oljuštiti i začiniti sa pola količine žalfije, majčine dušice, luka, senfa i meda.
3. Drugu polovinu začina utrljati u meso i posuti ga solju i biberom.
4. Rasporediti smesu od kobasica uzduž po sredini svinjetine. Urolati meso i pričvrstiti rolat koncem koji treba staviti na svaka 2cm jer će tako zadržati svoj oblik i lakše će se seći.
5. Namazati ovako pripremljeno meso maslinovim uljem i staviti u pleh za pečenje. Peći dva sata dok površina mesa ne postane zlatkasta i hrskava.
6. Kada je gotovo, izvaditi meso iz pleha, a u isti pleh sipati jabukovo sirće. Dobro promešati i dodati senf i pavlaku. Kuvati 2 do 3 minuta.
7. Meso preliti ovim sosom i tako služiti.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna