Potrebno je
Za testo:
60g šećera
180g margarina
2 jajeta
500g oštrog brašna
10g praška za pecivo
prstohvat soli
300ml mleka
Za fil:
460g šljiva (očišćene, prepolovljene)
180g oštrog brašna
60g šećera
7g cimeta
180g nerastopljenog margarina
Priprema
1. Zagrejati rernu na 180°C. podmazati pleh i obložiti ga papirom za pečenje.
2. Umutiti šećer i margarin tako da se masa sjedini i postane mekana. Dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti celu smesu. Zatim u nju dodati brašno, prašak za pecivo i so i mutiti postepeno dodajući mleko. Rasporediti testo u podmazan pleh.
3. Rasporediti šljive po vrhu testa. U jednoj posudi pomešati brašno, šećer i cimet. Ubaciti u ovu mešavinu kockice margarina i mešati dok se masa ne zgusne. Posuti fil preko voća i testa. Peći u zagrejanoj rerni 30-35 min.
4. Kolač služiti sa šlagom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna