Potrebno je:
- ćurka od 2-2,5 kg
- 2 šolje kockica suvog hleba
- šolja svežih šampinjona
- četvrtina šolje iseckane slanine
- četvrtina šolje butera
- glavica crnog luka, iseckana
- 4 čena belog luka, isitnjena
- šolja iseckanog celera
- 2 kašičice suvog peršuna
- po kašičica suve žalfije i origana
- kašičica suvog začina
- šolja supe od kocke
- so i biber
Priprema
1. Izdinstati beli luk na buteru. Dodati šampinjone, crni luk i celer, a nakon toga slaninu.
2. Smanjiti temperaturu, ubaciti kockice hleba i dodati začine, pa dinstati još oko pet minuta.
3. Na kraju dodati supu i kuvati još 30 minuta na tihoj vatri, poklopljeno.
4. Pripremljenim nadevom napuniti ćurku i peći na 200 stepeni, u poklopljenom plehu.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu