Vreme Nove godine i Božića, za mnoge je najlepše u godini. Porodica je na okupu, sve obaveze ostaju "po strani", dok je svečana atmosfera - uz obilje dobrog raspoloženja i lepih želja, deo svakog doma.

Dekorisanje kuće ili stana je neizostavan deo praznične atmosfere, pri čemu su stilovi i načini dekorisanja različiti.

Novogodišnje i Božićno drvce se tradicionalno ukrašava kuglama, svećicama, mašnama, ukrasnim trakama, poslasticama... Popularne su i lampice - malene raznobojne svetiljke na struju. S obzirom da postoje jelke raznih veličina, stan ćete ukrasiti u skladu sa prostorom kojim raspolažete: tako, na primer, veliku jelku možete da postavite u dnevnom boravku, a manju u dečjoj sobi, ili obratno.

praznicna-atmosfera-i-u-decjoj-sobi
Manja jelka

Prostor za ukrašavanje u dečjoj sobi može da bude u skladu sa uzrastom deteta. Ako se radi o manjem detetu, ukrasitе manju jelku i postavitе je na odgovarajuće «visoko mesto» u sobi. Za to najčešće može da posluži neka polica, stočić, deo regala i slično. Treba samo voditi računa da je jelka van domašaja deteta. Za predškolsko ili dete školskog uzrasta, možete da ukrasite jelku srednje veličine.

Da bi jelka bila efektno ukrašena, ne treba da bude previše šarena

Kićenje manje jelke bih preporučila za bebinu sobu ili za dete mlađeg uzrasta. Uglavnom je u pitanju veštačko drvce - koje možete da koristite više godina. Takva jelka se ukrašava manjim, raznobojnim kuglicama, raznovrsnog dizajna. Na njoj mogu lepo da izgledaju mašnice, svetlucave trake i lampice. Ovo je standardan, "uniformisan" način ukrašavanja jelke, koji se ponavlja iz godine u godinu, i koga svi primenjuju.

Na sledećoj strani pročitajte još saveta za novogodišnju dekoraciju dečije sobe.