Potrebno je:
pola kilograma tankih kora
oko kilogram krupno narendane bundeve
šećer, vanilnin šećer
ulje
prezle
cimet
Priprema:
Odvojite tri kore i nauljite ih u tankom sloju (najlakše vam je da ih "poprskate" uljem).
Dodajte rendanu bundevu, pospite je sa 2-3 kašike šećera (zavisi od vašeg ukusa), pola kesice vanil šećera i 1 kašikom prezli. Ako volite cimet dodajte i njega, a za prave sladokusce preporučujemo i sitno seckane orahe!
Uvite koru i stavite je u nauljeni pleh. Postupak ponovite dok ne utrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 170-200 stepeni. Pita je pečena kada kora porumeni. Ako ne volite da bude suviše hrskava, onda pitu izvađenu iz rerne na kratko prekrite vlažnom krpom.
A onda sledi uživanje!
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna