Potrebno je:

pola kilograma tankih kora

oko kilogram krupno narendane bundeve

šećer, vanilnin šećer

ulje

prezle

cimet

Priprema:

Odvojite tri kore i nauljite ih u tankom sloju (najlakše vam je da ih "poprskate" uljem).

Dodajte rendanu bundevu, pospite je sa 2-3 kašike šećera (zavisi od vašeg ukusa), pola kesice vanil šećera i 1 kašikom prezli. Ako volite cimet dodajte i njega, a za prave sladokusce preporučujemo i sitno seckane orahe!

Uvite koru i stavite je u nauljeni pleh. Postupak ponovite dok ne utrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 170-200 stepeni. Pita je pečena kada kora porumeni. Ako ne volite da bude suviše hrskava, onda pitu izvađenu iz rerne na kratko prekrite vlažnom krpom.

A onda sledi uživanje!

Probajte i: