Potrebno je:
2-3 deblje tikvice
šolja pirinča dugog zrna
2 konzerve tunjevine
so
kašičica putera (ili margarina ukoliko postite)
mleveni crni biber
maslinke
francuski peršun
rotkvice
Priprema
Tikvice dobro istrljati suvom krpom, oprati, pažljivo izdubiti i kratko blanširati u vrijućoj vodi.
Pirinač 15 minuta držati u hladnoj vodi pa ga skuvati, procediti i pomešati sa puterom.
Tunjevinu dobro ocediti od ulja i pomešati sa pirinčem, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobijenim filom puniti tikvice i ređati ih uspravno u keramičku posudu.
Probajte i:
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće
Dijabetes u trudnoći opasniji nego što se mislilo? Povećava rizik od 3 razvojna problema kod dece
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara