Potrebno je:

2-3 de­blje ti­kvi­ce

šo­lja pi­rin­ča du­gog zr­na

2 kon­zer­ve tu­nje­vi­ne

so

ka­ši­či­ca pu­te­ra (ili margarina ukoliko postite)

mle­ve­ni cr­ni bi­ber

ma­slin­ke

fran­cu­ski per­šun

rot­kvi­ce

Priprema

Ti­kvi­ce do­bro is­tr­lja­ti su­vom kr­pom, opra­ti, pa­žlji­vo iz­du­bi­ti i krat­ko blan­ši­ra­ti u vri­ju­ćoj vo­di.

Pi­ri­nač 15 mi­nu­ta držati u hlad­noj vo­di pa ga sku­va­ti, pro­ce­di­ti i po­me­ša­ti sa pu­te­rom.

Tu­nje­vi­nu do­bro oce­di­ti od ulja i po­me­ša­ti sa pi­rin­čem, po­so­li­ti i po­bi­be­ri­ti po uku­su. Do­bi­je­nim fi­lom pu­ni­ti ti­kvi­ce i re­đa­ti ih us­prav­no u ke­ra­mič­ku posu­du.

Probajte i: