Potrebno je:
za podlogu:
150 g dvopeka
kašičica cimeta
3 kašike prah šećera
75 g rastopljenog butera
za fil:
500 g borovnica
kesica želatina
250 ml soka od borovnice
500 ml slatke pavlake
2 kesice učvršćivača za šlag
75 g šećera u prahu
kesica crvenog preliva za tortu
Priprema
Oklagijom izdrobiti dvopek, dodati cimet, prah šećer i buter. Masu dobro umutiti, utisnuti na dno kalupa (Ø 26 cm) i ostaviti u frižideru da se podloga stegne.
Od potrebne količine borovnica odvojiti malo za ukrašavanje. Želatin pomešati sa 50 ml soka i pustiti ga da bubri oko 10 minuta. Umutiti slatku pavlaku, dodati učvršćivač i odvojiti malu količinu za ukrašavanje.
Rastopiti želatin i umešati ga u slatku pavlaku. Dodati borovnice i tako spremljen fil rasporediti po podlozi od dvopeka pa dobro ohladiti u frižideru.
Pripremiti preliv koristeći sok od borovnice (200 ml) i 50 ml vode. Preliti tortu i ostaviti u frižideru 2 sata. Ukrasiti pavlakom koristeći špric za ukrašavanje i borovnicama (kao na slici).
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.