Potrebno je:
1,5 kg bele ribe
1,5 litar vode
kašika masti
3 glavice crnog luka
kašika brašna
1,5 litar vode
list lorbera
kašika suvog začina
kesica začina za riblju čorbu
2 kašike slatke i kašičica ljute aleve paprike
2 kašike vinskog sirćeta
1 kg ribe (som, šaran, mrena)
0,5 dl soka od paradajza
0,5 dl belog vina
so, mleveni biber
Priprema
Belu ribu očistiti, naliti vodom, poklopiti i kuvati na jačoj vatri. Kad se riba posle kuvanja od sat i po vremena raspadne, skloniti lonac sa vatre pa supu (fond) procediti i sačuvati.
U loncu zagrejati mast i 15 minuta pržiti sitno seckan luk. Dodati brašno, kratko propržiti pa uz mešanje postepeno naliti vodom a zatim i fondom. Kad provri dodati lorber, suvi začin, začin za riblju čorbu, slatku i ljutu alevu papriku pa kuvati pola sata. Povremeno promešati. Zatim dodati sirće i ribu isečenu na komade pa bez mešanja kuvati dvadesetak minuta. Pred kraj dodati sok od paradajza i vino, po potrebi dosoliti i pobiberiti, kratko prokuvati i skloniti sa vatre.
Spavanje na leđima u trudnoći može da bude opasno: Evo posle koje nedelje se ne preporučuje
7 stvari koje utiču na bebin izgled: Neke namirnice podstiču rast kose, a uticaj imaju i ovi napici
Ovo su najlepša retka imena za devojčice: Za mnoga niste čuli, a oduševiće vas
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje