Ša­re­na tor­ta

Potrebno je:

15 ja­ja

300 g + 12 ka­ši­ka ora­ha

15 ka­ši­ka še­će­ra

300 g še­će­ra u pra­hu

8 ka­ši­ka bra­šna

200 g čo­ko­la­de

450 g ma­sla­ca

ma­lo mle­ka

Priprema

Umu­ti­ti 2 ko­re od po 5 ce­lih ja­ja, 6 ka­ši­ka ora­ha, 5 ka­ši­ka še­će­ra, 3 ka­ši­ke bra­šna.

Tre­ću ko­ru umu­ti­ti od 5 be­lan­ca, 2 ka­ši­ke bra­šna, 100 g sec­ka­nih ora­ha i 5 ka­ši­ka še­će­ra.

I krem: 200 g mle­ve­nih ora­ha po­pa­ri­ti u mle­ku, do­da­ti 200 g čo­ko­la­de, 250 g ma­sla­ca i 200 g še­će­ra u pra­hu.

II krem: Umu­ti­ti 5 žu­man­ca sa 100 g še­će­ra u pra­hu pa ku­va­ti na pa­ri. Ka­da se ohla­di sta­vi­ti 200 g ma­sla­ca umu­će­nih pe­na­sto sa 100 g še­će­ra u pra­hu.

Fi­lo­va­ti tor­tu: braon ko­ra, braon fil, be­la ko­ra, žu­ti fil, braon ko­ra, braon fil. Pre­ma­za­ti ce­lu tor­tu spo­lja. Tor­tu for­mi­raj­te ste­pe­na­sto i po­spi­te je obo­je­nim ko­ko­som.

Izrada bunara

Kroz ro­le­re od va­ni­le pro­vu­ci­te dr­ve­ni ra­žnjić, sta­vi­te po­red bu­na­ra i za­bo­di­te u osnov­nu tor­tu. Spo­ji­te ih još jed­nim ro­le­rom ko­ji će pred­sta­vlja­ti dr­ve­nu gre­di­cu za ko­fu od mar­ci­pa­na. Obo­ji­te tri ko­ma­da mar­ci­pa­na u raz­li­či­te ni­jan­se ze­le­ne bo­je, uple­ti­te ih i sta­vi­te uz ro­le­re stu­bi­će kao pu­za­vi­cu, a oko­lo za­bo­di­te cve­ti­će i li­sti­će raz­li­či­tih bo­ja i ve­li­či­na. Bu­nar ob­le­pi­te ka­me­nim bom­bo­na­ma, a po tor­ti po­spi­te tra­vu od obo­je­nog ko­ko­sa.

PROBAJTE I...