Potrebno je:
½ kg očišćenih lignji
veza svežeg bosiljka
2 supene kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 čen belog luka zgnječen ili sitno iseckan
prstohvat slatke aleve paprike
1 kašika susamovog ulja
Priprema
Lignje iseći na kolutove, preliti marinadom od maslinovog ulja, luka, paprike, bosiljka i soka od limuna i ostaviti tako u frižideru 1 h.
Na zagrejanom susamovom ulju pržiti tako pripremljene lignje oko 2 min, servirati tople.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna