Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravilna upotreba kućnih bazena

Kupanje u kućnim bazenima sigurno će vam pomoći da lakše podnesete vrele dane, ali pazite, nepravilna upotreba može da izazove mnogobrojne probleme.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: RTV


Roditelji čija su deca mlađa od godinu dana retko se odlučuju za kupanje u javnim bazenima, a smatraju i to da je za kupanje u malim bazenima potrebna dodatna priprema.

Voda u velikim javnim bazenima održava se profesionalnim sistemima za prečišćavanje vode, koje mali bazeni retko kad poseduju.

Tako je i mogućnost za razvijanje mikroorganizama znatno povećana, pogotovo jer deca tog uzrasta često nekontrolisano mokre u vodu, a višesatno izlaganje malih bazena suncu, radi grejanja vode, znatno pogoršava njenu mikrobiološku sliku.

Deca, zbog nedovoljno razvijenog imuniteta, najčešće obolevaju tako što progutaju zaraženu vodu ili im ona uđe u organizam preko nosa, oka, uva ili raznih oštećenja na koži.

Kako bi se sve to ublažilo, osim održavanja higijene vode, obavezno je tuširanje i prosušivanje kože deteta posle svakog kupanja pogotovo ukoliko se u istom bazenu kupa više osoba.

Uz sve te preventivne mere, lekari savetuju da se rashlađivanje u bazenima ograniči na desetominutno kupanje, jer je dečiji termoregulacioni sistem nezreo do pete godine.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica