Potrebno je:
0,5 kg očišćenog oslića
supena kašika začina od sušenog povrća
sok od jednog limuna
lovorov list
50 g maslaca
30 g oštrog brašna
1 dl mleka
so po ukusu
1 žumance
Priprema
Iseći ribu na veće komade i kuvati 15 minuta na srednjoj vatri sa začinom, sokom limuna i listom lovora.
Na maslacu propržiti brašno da požuti. Zaliti mlekom, posoliti i kuvati 5 minuta uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati žumance i još malo prokuvati. Preliti umak preko oceđenog oslića.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna