Potrebno je:

0,5 kg oči­šće­nog osli­ća

su­pe­na ka­ši­ka za­či­na od su­še­nog po­vr­ća

sok od jed­nog li­mu­na

lo­vo­rov list

50 g ma­sla­ca

30 g oštrog bra­šna

1 dl mle­ka

so po uku­su

1 žu­man­ce

Priprema

Ise­ći ri­bu na ve­će ko­ma­de i ku­va­ti 15 mi­nu­ta na sred­njoj va­tri sa za­či­nom, so­kom li­mu­na i li­stom lo­vo­ra.

Na ma­sla­cu pro­pr­ži­ti bra­šno da po­žu­ti. Za­li­ti mle­kom, po­so­li­ti i ku­va­ti 5 mi­nu­ta uz ne­pre­kid­no me­ša­nje. Na kra­ju do­da­ti žu­man­ce i još ma­lo pro­ku­va­ti. Pre­li­ti umak pre­ko oce­đe­nog osli­ća.

Probajte i: