Potrebno je:
600 g svinjskog filea
4 kašike ulja
manja glavica crnog luka
2 dl kisele pavlake
kašičica senfa
1 limun
1 žumance
so po ukusu
Priprema
File seći popreko na komade debljine oko 2 cm, izlupati ih tučkom za meso samo sa jedne strane i pržiti na zagrejanom ulju po pola minuta sa svake strane. Izvaditi iz masnoće i tu propržiti sitno seckan luk da požuti.
Razmutiti pavlaku, senf, sok limuna i malo strugane limunove kore, žumance, posoliti po ukusu i kratko prokuvati sa lukom. Preliti sos preko šnicli.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna