Potrebno je:

600 g svinj­skog fi­lea

4 ka­ši­ke ulja

ma­nja gla­vi­ca cr­nog lu­ka

2 dl ki­se­le pa­vla­ke

ka­ši­či­ca sen­fa

1 li­mun

1 žu­man­ce

so po uku­su

Priprema

Fi­le se­ći po­pre­ko na ko­ma­de de­blji­ne oko 2 cm, iz­lu­pa­ti ih tuč­kom za me­so sa­mo sa jed­ne stra­ne i pr­ži­ti na za­gre­ja­nom ulju po po­la mi­nu­ta sa sva­ke stra­ne. Iz­va­di­ti iz ma­sno­će i tu pro­pr­ži­ti sit­no sec­kan luk da po­žu­ti.

Raz­mu­ti­ti pa­vla­ku, senf, sok li­mu­na i ma­lo stru­ga­ne li­mu­no­ve ko­re, žu­man­ce, po­so­li­ti po uku­su i krat­ko pro­ku­va­ti sa lu­kom. Pre­li­ti sos pre­ko šnic­li.