Potrebno je:

1,5kg pi­le­ćih le­đa

2,5 li­tra vo­de

3 koc­ke za su­pu

ka­ši­či­ca su­vog za­či­na

na vrh no­ža ša­fra­na

70-80g tan­kih osu­še­nih re­za­na­ca za su­pu

mle­ve­ni bi­ber so, per­šu­nov list

do­da­tak – is­pr­že­ne koc­ki­ce hle­ba (kru­to­ni) ili pr­že­ne okru­gli­ce.

Priprema

U lo­nac sta­vi­ti od ma­sno­će oči­šće­na i opra­na pi­le­ća le­đa, na­li­ti vo­dom, sta­vi­ti na va­tru, pu­sti­ti da la­ga­no pro­vri pa po­klo­pi­ti i na ti­hoj va­tri ku­va­ti 2-3 sa­ta. Za­tim su­pu pro­ce­di­ti i od­stra­ni­ti vi­šak ma­sno­će pa po­no­vo sta­vi­ti na va­tru. Kad pro­vri do­da­ti koc­ke za su­pu, su­vi za­čin, ša­fran i re­zan­ce. Pro­ku­va­ti još 3-4 mi­nu­ta da re­zan­ci omek­ša­ju, po­bi­be­ri­ti, po po­tre­bi do­so­li­ti i po­su­ti sit­no sec­ka­nim per­šu­no­vim li­stom. Pri­li­kom slu­že­nja u su­pu sta­vi­ti is­pr­že­ne koc­ki­ce hle­ba ili pr­že­ne okru­gli­ce.

Probajte i: