Potrebno je:
1,5kg pilećih leđa
2,5 litra vode
3 kocke za supu
kašičica suvog začina
na vrh noža šafrana
70-80g tankih osušenih rezanaca za supu
mleveni biber so, peršunov list
dodatak – ispržene kockice hleba (krutoni) ili pržene okruglice.
Priprema
U lonac staviti od masnoće očišćena i oprana pileća leđa, naliti vodom, staviti na vatru, pustiti da lagano provri pa poklopiti i na tihoj vatri kuvati 2-3 sata. Zatim supu procediti i odstraniti višak masnoće pa ponovo staviti na vatru. Kad provri dodati kocke za supu, suvi začin, šafran i rezance. Prokuvati još 3-4 minuta da rezanci omekšaju, pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom. Prilikom služenja u supu staviti ispržene kockice hleba ili pržene okruglice.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna