Potrebno je:
1,5kg pilećih leđa
2,5 litra vode
3 kocke za supu
kašičica suvog začina
na vrh noža šafrana
70-80g tankih osušenih rezanaca za supu
mleveni biber so, peršunov list
dodatak – ispržene kockice hleba (krutoni) ili pržene okruglice.
Priprema
U lonac staviti od masnoće očišćena i oprana pileća leđa, naliti vodom, staviti na vatru, pustiti da lagano provri pa poklopiti i na tihoj vatri kuvati 2-3 sata. Zatim supu procediti i odstraniti višak masnoće pa ponovo staviti na vatru. Kad provri dodati kocke za supu, suvi začin, šafran i rezance. Prokuvati još 3-4 minuta da rezanci omekšaju, pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom. Prilikom služenja u supu staviti ispržene kockice hleba ili pržene okruglice.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.