Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plivanje za bebe: Zabavne pripreme u kadi

Pomozite bebi da propliva uz pomoć jednostavnih i opuštajućih vežbica u kadi.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Časovi plivanja za bebe već dugo se primenjuju u svetu, ali i kod nas. Ova metoda učenja posebno je popularna u Japanu i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. U Srbiji se ona godinama primenjuje u Gradskom zavodu za fizičku kulturu (Stari Dif), a bebe od skoro mogu da plivaju i u nekim od novootvorenih sportskih centara.

Povezane vesti

Bebe se rađaja su refleksom plivanja

Jedan od urođenih refleksa sa kojima bebe dolaze na svet je i "refleks plivanja" koji je prisutan do kraja četvrtog meseca, kada spontano nestaje. Zahvaljujući njemu, bebe zaista mogu da plivaju u tako ranom uzrastu. Većina roditelja nije upoznata sa ovim sposobnostima i uglavnom se plaši da tako nešto i pokuša, pa je malo beba koje u ovom uzrastu dobiju priliku da plivaju. 

Časovi plivanja za bebe

Nakon četvrtog meseca beba nije u stanju da spontano propliva pa je treba učiti. Najbolje je da to radite uz pomoć obučenog trenera koji će vas voditi korak po korak.

Povezane vesti

Beba prvo treba da savlada održavanje na vodi i ronjenje uz vašu pomoć, a onda i samostalno. 

Plivanje je izuzetno zdravo, povećava plućni kapacitet, jača imunitet, podstiče rast i razvoj koštano-mišićnog sistema. Obuka se obavlja u malim bazenima gde je roditelj sve vreme uz svoju bebu - drži je u rukama, sprovodeći instrukcije koje dobija od trenera - što je potpuno bezbedno.

Važno je da voda bude topla (28-29C) i da postoje tople prostorije za presvlačenje bebe pre izlaska napolje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica