Mama Natali je poželela da podeli svoju neobičnu, ali važnu priču sa svetom. Primetila je određene promene na svom dvogodišnjem dečaku, i znala je da nešto nije u redu iako su je lekari ubeđivali u suprotno.

Prvo što je primetila bilo je to da se njeno dete naglo ugojilo, a onda je počeo da dobija i puno dlaka na telu. Odlučila je da ga odvede kod lekara na pregled, ali tamo su je samo izgrdili da 'preterano hrani' dete i objasnili da je dečak gojazan. Međutim, posle nekoliko meseci, otkriveno je da je njegova jetra uvećana, dijagnostikovan mu je rak i lekari su otkrili da dečak pati od tumora nadbubrežne žlezde, poznatijeg kao karcinom kore nadbubrežne žlezde.

Ovo je retka bolest u kojoj se ćelije raka formiraju u spoljašnjem sloju nadbubrežne žlezde. Često se naziva i tihim ubicom jer neki oblici raka imaju simptome koje ne biste uvek primetili, uključujući crvenilo i strije.

Stručnjaci navode i da karcinomi koji ne stvaraju hormone možda neće izazivati simptome sve dok nisu uznapredovali, dok se rak tiho razvija u vašem telu.

Dečak je dobio 10 odsto šanse da preživi, a roditelji su bili očajni jer je lekarima bilo potrebno dosta vremena da bi utvrdili dijagnozu dečaka.

"Bila sam zabrinuta da je možda u pitanju endokrinološki poremaćaj, ali nikad nisam pomislila da će to biti rak", rekla je dečakova mama.

Mama, dete, beba
Shutterstock Mama drži dete

Mališan je odmah prebačen u bolnicu na operaciju jer su lekari primetili da se tumor proširio i na pluća. Nakon toga, dečak je podvrgnut hemoterapiji. Tri nedelje je bio vezan za krevet i izgubio je sposobnost hoda.

Posle višemesečnog lečenja, dečak je konačno dobro.

"Olakšanje je jer znamo da je ušao u remisiju, ali nije onako kako sam očekivala. Postoji veliki rizik od ponovnog pojavljivanja i idemo svaka tri meseca na skeniranje kako bi se na vreme 'uhvatilo' ako do toga dođe. Nakon što smo ušli u svet raka, čini mi se kao da će zauvek biti u našem životu. Postoji stalna anksioznost da će se vratiti", rekla je dečakova mama, i pozvala sve roditelje da više obrate pažnju ako primete da nešto nije u redu sa njihovim detetom.

Pogledajte snimak koji je mama podelila, a jasno pokazuje kroz šta je ovaj dečak prošao:

Dečak koji se ugojio, a zapravo je imao rak TikTok/morgans_army_

(Yumama)