Ukoliko očekujete prinovu u 2023. godini, znajte da će ta deca prema kineskom horoskopu nositi znak Zec. Biće to nežne i osetljive dušice, a evo šta sve možete već sada znati o njima.

Zečevi su osobe koje svi vole - nežne, prijatne i srdačne. Često su čak i previše osetljive i površne. Čuvaju se od svađa, pa čak iako im nešto smeta, radije će se skloniti kako ne bi ulazili u sukobe. Veoma su emotivni i nikada ne žele da uvrede ili povrede nekog, a kada su ljuti zbog nečega, nikada neće naglo planuti.

Vrlo su moderni i pronalaze interes u različitim kulturama. Otmeni su i sofisticirani, vole umetničke poduhvate kao što su slikarstvo i muzika. Ključ njihovog uspeha je mešavina osetljivost i diplomatije. Zahvaljujući svojim strateškim veštinama, odlično znaju kako da pregovore završe u njihovu korist. Budući da su sigurni u sebe oni su u stanju da budu neverovatno uspešni direktori, diplomate i političari.

Zdravlje

Kada je u pitanju zdravlje, emotivni zečevi su vrlo meki. Pošto su vrlo osetljivi, često menjaju raspoloženja, čak su i povučeni i stidljivi, često mogu da se osete depresivno kada su u sukobu sa nekim. Umesto da tada rešavaju probleme, oni se povlače u sebe.

Mnoge njihove bolesti su na nervnoj bazi, često lekari i ne mogu da objasne njihve simptome. Zečevima bi odgovaralo da se bave sportom koji će im pomoći da se opuste i da nađu unutrašnju atmosferu.

Kako vaspitavati dete Zeca?

Zečevi su mamini sinovi, a i male zečice poveravaju se pre majci nego ocu. Otuda dolaze neki problemi: Deci rođenoj u znaku zeca često nedostaje rana samostalnost. U školi, kao i kasnije u poslu, rade dobro i savesno. Imaju nekoliko prijatelja, ne previše, jer broj mora biti pregledan. Oni su plašljiviji od druge dece i lako uvredljivi. Uprkos tome, ne bi ih trebalo uvijati u pamuk, već produbiti njihovu volju za otporom. To će im dati sigurnost za ceo budući život.

Mama, dete, ćerka, razgovor
Shutterstock Mama razgovara sa ćerkom

Dobre osobine

Osetljiv, taktičan, pun ljubavi, diskretan, ambiciozan, kulturan, dobro vaspitan, umetnik, mudar, ljubazan, gostoljubiv, skroman...

Loše osobine

Snob, tajnovit, previše pedantan, komplikovan, oholo ravnodušan, hipohondar, sitničav, osuđuje druge, egocentričan.

dete-čitanje-knjiga.jpg
Shutterstock Mama i dete čitaju

Zanimanja koja bi odgovarala detetu rođenom u znaku Zeca:

  • Glumac
  • Sudija
  • Diplomata
  • Psihoterapeut
  • Pisac
  • Modni dizajener
  • Lekar
  • Nastavnik
  • Administrator

(Yumama)