Mnogi roditelji žale se da ne mogu da odvoje decu od mobilnih telefona, televizora, tableta. Mame i tate priznaju da im je ponekad prosto lakše da daju telefon detetu dok oni nešto završe, ali mališanima se to toliko svidi da nakon toga kreće histerija kad god hoće da mu uzmu telefon.

Tata po imenu Armando Hart je zato odlučio da "ide nekim drugim putem", pa je u videu koji je objavio na TikToku pokazao šta se desi kada umesto telefona detetu date knjigu.

Na snimku koji je za manje od mesec dana pregledan 9,4 miliona puta, vidi se njegov sin Raja koji u automobilu čita knjigu, a tata je uz to napisao: "Dajte im knjige umesto telefona dok su mali, ovo je rezultat. Zahvalićete mi kasnije".

Tata pokazao šta se desi kad detetu date knjigu TikTok/lifeinmotion08

"Blagosloveni smo našim sinom Rajom. Mislim da je pročitao više knjiga nego ja", napisao je u opisu.

Nakon što je postao hit na mrežama zbog ovog snimka i mnogi su mu čestitali na takvom načinu odgajanja, tata Hart je dao i intervju za Newsweek, u kojem je govorio o usađivanju ljubavi prema knjizi kod dece.

"Moja žena i ja čvrsto verujemo da knjige imaju moć da prošire um i neguju kreativnost".

On je takođe rekao i da je, da bi svog desetogodišnjaka privoleo knjigama, morao da mu posluži kao primer i "napravi okruženje u kojem se slavi čitanje".

"Postarali smo se da ima različite knjige u skladu sa svojim interesovanjima i ohrabrili ga da istražuje različite žanrove", rekao je tata, dodajući da Raja "iskreno voli da čita".

Nimalo iznenađujuće, mnoge je oduševilo to što se tata pobrinuo da mališan zavoli knjige: "E, to je sjajan tata", glasi jedan od komentara.

BONUS VIDEO:

Digitalna demencija kod dece TikTok/stricek_dusko

(Yumama/N. Z.)