Zauzete mame koje žure da se spreme za posao, pripreme doručak, srede mališane za vrtić i školu, često u jutarnjim satima nemaju inspiraciju kada njihova devojčica traži originalnu frizuru. Međutim, pravljenje frizure za vrtić ne mora da bude komplikovana stvar uz par praktičnih saveta i kreativnih ideja. Donosimo vam nekoliko šarmantnih, urednih i lakih frizura za devojčice koje će olakšati zauzetim mamama, ali i male princeze učiniti posebno srećnim.

4 ideje kako napraviti frizure za devojčice:

1. Punđa na vrhu glave

Klasična i uvek moderna frizura koja se može postići za nekoliko minuta. Skupite kosu svoje devojčice u visok rep i pričvrstite je gumicom za kosu. Okrenite konjski rep oko osnove da biste formirali punđu i pričvrstite je šnalama. Ovaj stil drži kosu dalje od lica vašeg deteta i dobro funkcioniše i za ravnu i za kovrdžavu kosu. Dodajte slatku mašnu ili traku da biste poboljšali šarm ove lake frizure.

Lake frizure za devojčice_1168841239.jpg
Shutterstock 

2. Slatka i jednostavna bočna pletenica:

Pletenica sa strane je idealna frizura za devojčice predškolskog uzrasta sa dužom kosom. Da biste postigli ovaj izgled, skupite kosu na jednu stranu i podelite je na tri dela. Započnite pletenje tako što ćete preći desni deo preko srednjeg dela, a zatim levi deo preko srednjeg dela. Nastavite da pletete dok ne dođete do krajeva i pričvrstite trakom za kosu. Ova preslatka i laka frizura za devojčice održava kosu urednom i sprečava je da se zapetlja tokom dana.

Lake frizure za devojčice_643101817.jpg
Shutterstock 

3. Repići

Repići su laka frizura za devojčice koja nikada neće izaći iz mode. Podelite kosu na dva jednaka dela sa svake strane glave i svaki deo pričvrstite elastičnim trakama. Za slatki preokret, možete koristiti šarene i zabavne trake za kosu ili ukrase kako biste frizuru učinili još šarmantnijim. Ovaj stil koji se lako kreira će održavati kosu vašeg deteta urednom, dok će ona izgledati kao prava razigrana devojčica.

Lake frizure za devojčice_1936678216.jpg
Shutterstock 

4. Konjski rep - podignuto pola kose

Podignut konjski rep je odličan izbor za devojčice sa kosom srednje dužine. Skupite kosu od slepoočnica do temena i pričvrstite je gumicom za kosu kako biste napravili polupodignut rep. Ova laka frizura za devojčice drži kosu dalje od lica, dok ostatak kose ostavlja da slobodno pada. Dodajte malo stila frizuri tako što ćete pričvrstiti slatku kopču za kosu ili mašnu na podnožju repa.

5. Traka za glavu

Ako volite da pravite lake frizure za devojčice, ova je mnogim mamama favorit. Stavljanjem lepe trake za glavu zauzete mame mogu sebi uštedeti vreme. Jednostavno odaberite mekanu i udobnu traku za glavu koja se slaže sa odećom vaše devojčice. Prevucite traku za glavu preko njene glave, postavljajući je nekoliko cm od linije kose. Uzmite male delove kose sa prednje strane i ugurajte ih iza trake za glavu, pričvršćujući ih na mestu. Ovaj stil je savršen i za kratku i za dugu kosu i može se napraviti za nekoliko sekundi.

Lake frizure za devojčice_68286193.jpg
Shutterstock 

(Yumama)

 BONUS VIDEO:

Sofija Riči punđa TikTok/becky.buell