Sendviči za decu mogu biti izuzetno zdravi ako hleb i šunku zamenite tikvicama i sirom, a ukus i tekstura postaće prosto neodoljivi.

Sastojci:

  • 2 šolje rendanih tikvica
  • 1 jaje
  • Pola šolje rendanog parmezana
  • 2 mlada luka
  • Četvrtina šolje kukuruznog skroba
  • So
  • Biber
  • Ulje
  • 2 šolje rendanog čedar sira
Tikvice, jaja
Shutterstock Rendane tikvice i jaja

Priprema:

Operite i izrendajte tikvice. Stavite ih u čistu krpu kako bi se iscedio višak vode. Kada se ocede stavite ih u posudu u koju ćete dodati jaje, parmezan, luk, kukuruzni skrob, so i biber.

U tiganj sipajte ulje da pokrije dno. Izvadite kašikom toliko smese koliki želite 'sendvič' da vam bude. Ispecite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju, trebaće vam otprilike 4 minuta po strani. Kada je gotovo preko vruće tikvice stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Dopecite još neka 2 minuta kako bi se sir istopio. Gotov 'sendvič' stavite na ubrus kako bi se ocedio od ulja i poslužite.

(Yumama)