Svako od roditelja se bar jednom našao u situaciji da se bori sa detetom da pojede svoj obrok, a jedna dadilja otkrila je svoje trikove koji joj pomažu da deca koju čuva jedu bez muke.

Večera je jedan od najvećih problema jer su deca često umorna i ne jedu dovoljno, pa onda u noči znaju da se bude i traže hranu, što vas uvodi u začarani krug. Ova dadilja Ejmi otkrila je kako da nagovorite dete da pojede svoju večeru.

"Sedite što bliže svom detetu kada jedete kako bi se uverilo da jedete istu hranu. Dok gleda vas kako jedete, to će podstaći i njega. O stvarima koje idu na pod mi ne pričamo", rekla je i dodale da ne obraćate pažnju na neželjeno ponašanje.

Mališan o kom Ejmi trenutno brine stalno je na pod bacao tikvice, a ona je počela da smišlja priče o tikvicama kako bi izazvala radoznalost.

"Ako vam se čini da bacaju određenu hranu, nastavite da je nudite uz različite obroke. Dete može da je ukloni ili pojede, to je njegova odluka, ali vaš posao je da ponudite dobro izbalansiran obrok u pravo vreme i u pravom okruženju", rekla je.

Hranjenje, zagrcavanje, dete
Shutterstock Mama hrani dete

Ejmi je rekla i da je mirno okruženje takođe važno kada je u pitanju vreme za obrok, tako da treba ukloniti sve što bi ometalo dete pre nego što sedne da jede.

Obroke možete olakšati i tako što ćete napraviti raspored ishrane i na taj način im dati mogućnost da različitoj hrani pristupe bez pritiska i da je probaju kada budu spremni.

Brojne mame su se zahvalile Ejmi za ove savete jer kako kažu, ne mogu više da gledaju te histerije u vreme obroka, a uvek ih je zanimalo kako to dadilje rade.

(Yumama)