Na TikToku se pojavio snimak super tate i supruga koji je pokazao kako muškarac treba da neguje i pomaže svojoj ženi posle porođaja - video je pogledalo preko 6 miliona ljudi.

Tata se zove Edgar Diaz, a na snimku se vidi kako u svemu pomaže supruzi Iris nakon porođaja. On joj pomaže da se obuče, sprema joj ručak, kuva joj čaj, donosi joj bebu na podoj, rasprema, namešta, raspoređuje garderobu...

Par je nedavno dobio ćerku Rouz, a očigledno se tata trudi da mami što više olakša vreme posle porođaja, ali i da joj ulepša prve dane sa bebom. Ovaj snimak je dokaz zašto je važno da i tate budu na porodiljskom odsustvu.

Ispod video snimka usledila je lavina pozitivnih komentara: "U ime svih žena na svetu, hvala ti!"; "Nemaš pojma koliko će ovo pozitivno uticati na njezin oporavak."; "Ovo treba poslati svim muškarcima koji se nisu ni ponudili pomoći svojim ženama."

Neke mame su u komentarima pisale kako nažalost nisu imale podršku i pomoć od muža u periodu oporavka nakon porođaja:

"Rodila sam troje dece. Nikad nisam dobila ovakav tretman od supruga."; "Nisam znala da postoje ovakvi muškarci. Moj se nije ni ponudio ostati sa nama. Dan kasnije već je išao na posao."; "Moj muž mi nije hteo ni pomoći da obujem čarape. Zato je sada bivši"...

Da li je vama suprug pomagao posle porođaja? Popunite anketu ispod!

BONUS VIDEO:

Digitalna demencija kod dece TikTok/stricek_dusko

(Yumama/T.A.S.)