Često na Instagramu možemo videti slike da mame koje su se nedavno porodile poziraju, a vika linija i ravan stomak podsiče mnoge druge mame da se zapitaju - kako je to moguće?

Mama Kristen Salivan objavila je na Instagramu fotografiju sebe tri dana pre nego što je rodila svoje drugo dete, i uporedila je s fotografijom tri nedelje nakon porođaja, kako bi prenela važnu poruku.

"Delim ovo kako bih pokazala mamama da ponekad nije važno jeste li mršavi, jedete li pravilno i jeste li vežbali tokom trudnoće jer ponekad vaše telo raste na način da vam jednostavno ne dozvoljava da se "oporavite" za 3 nedelje", napisala je ova mama.

"Osećam se kao da konstantno gledam nove mame koje dele svoje neverovatne postporođajne fotografije, 11 dana nakon porođaja, dve nedelje posle porođaja itd. I iako je to super za njih, za mnoge druge mame, to jednostavno nije realno“, dodala je.

Kristen je objasnila da ima diastasis recti, odnosno primetila je razdvajanje trbušnih mišića koje se događa mnogim ženama nakon porođaja i zbog tog stanja, nosila je postporođajni steznik koji joj je pomagao u oporavku trbušnih mišića, prenosi 24sata.hr.

"Ali u međuvremenu dajem svom telu priliku da diše. Jeste li videli kako se jako moj stomak rastegao?! Ne postoji trka za oporavak novih mama. Doći ćemo i mi do toga!"

Objasnila je kako je htela podeliti ove fotografije zbog drugih postporođajnih fotografija koje je viđala na Instagramu.

"Jednostavno se čini kako u poslednje vreme ima jako puno fotografija koje pokazuju samo fit mame, koje imaju ravan stomak dve nedelje nakon porođaja i izgledaju savršeno u bikiniju. Super zbog njih i podržavam ih u tome. Ipak, druga polovina mama ne oporavlja se tako lako i htela sam pokazati da je i ta druga strana u potpunosti normalna i savršena."

"Umesto da smo zabrinute oko toga da vratimo svoje telo nazad odmah posle porođaja, treba da se fokusiramo na iskorišćavanje dragocenog vremena za maženje sa našim neverovatnim bebicama koje su rasle u našim telu 9 meseci", zaključila je ova mama.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Zašto se u trudnoći ne vidi stomak Tiktok/dr.karanr