Trudnice se pred sam porođaj žale na težinu i veličinu stomaka, na to da ne mogu da spavaju kako treba, da ne mogu da se obuju i slično, te jedva čekaju da zagrle svoju bebu ali i da im se stomak smanji da mogu da 'normalno funkcionišu'. Međutim, da li porođaj znači i momentalno smanjenje stomaka? Jedna mama na TikTok-u je objavila snimak koji je neke iznenadio, a neke i ohrabrio.

Reklamne kampanje nam redovno plasiraju porodilje zbogne kao da su upravo sišle sa modne piste, a ne sa porođajnog stola. Zbog toga se mnoge mame nerviraju jer njihov stomak ne spada kako su to zamišljale, pa često misle da se to samo njima dešava. Istina je potpuno drugačija.

Mama sa TikTok-a je snimila kako njen stomak izgleda 14 sati nakon porođaja, kao i kako izgleda dve i po nedelje kasnije. U prvih 14 sati, njen stomak se uopšte nije promenio i ona i dalje izgleda kao da se nije ni porodila. Posavetovala je sve porodilje da i dalje nose trudničku odeću jer će im biti komotnije.

Dve i po nedelje nakon porođaja vidi se velika razlika što se tiče njenog stomaka. Dosta se smanjio, i gotovo je ravan. Ovaj njen snimak je odličan podsticaj svim porodiljama, da shvate da nisu same i da to ako se njihov stomak ne smanjuje kako su zamišljale, nije ništa pogrešno već je u pitanju normalan proces.

Porodilja, mama, beba
Shutterstock Stomak posle porođaja

Morate uvek da imate na umu i da je vaš stomak rastao u prethodnih devet meseci, pa možete da očekujete i da je isto toliko potrebno da se vrati u period od pre trudnoće.

Pogledajte snimak ove porodilje koji je oduševio brojne nove mame:

Stomak posle porođaja TikTok/roosie25

(Yumama)