Kada uđete u drugo tromesečje trudnoće verovatno ćete shvatiti da odeća koju ste do sada nosili više ne odgovara vašim potrebama. Kako ne biste hrlile u prodavnice u kojima se prodaje odeća za buduće mame i trošile novac, koji nije mali, predstavljamo vam odlične trikove da upotrebite staru odeću u nove svrhe.

Napravite sami traku za trudnički stomak na pantalonama

Mekan, rastegljiv komad tkanine koji se nosi preko sutruka, a zakačen je za vaše farmerke, biće nešto najudobnije što možete sebi da priuštite. Kako ne biste kupovali pantalone prilagođene trudnicama, a ako i dalje možete da nosite vaše farmerke koje vas stežu samo u delu stomaka, imamo rešenje.

Odrežite gornji deo pantalona (onaj deo koji je uži i obično je na njemu dugme za zakopčavanje) i na njega prišijte komad rastegljivog materijala koji možete dobiti od neke stare majice.

Koristite gumicu za kosu da napravite šire trudničke pantalone

Nemojte odmah da sklanjate svoje pantalone u zadnji deo ormara, prvo probajte pouzdan trik. Provucite gumicu kroz rupu za dugme na pantalonama, dva kraja gumice provucite jedan kroz drugi kako bi se vezali i fiksirali, a onda kroz deo koji visi provucite dugme. Na taj način dobijate na širini, a kada prebacite majicu preko, niko ne može da primeti da ste se pomogli gumicom.

Kupite produžetak za grudnjak

Veličina vašeg grudnjaka će se promeniti nekoliko puta u trudnoći, a kupovina novog može da se izbegne ili bar oduži na neko vreme uz pomoć malog trika. Investirajte u produžetak za kopču grudnjaka i samim tim dodaćete nekoliko centimetara u obimu. Produžetke možete kupiti u prodavnicama gde se prodaje veš, jeftini su i dolaze u raznim bojama.

Dodajte helanke i haljinu pretvorite u tuniku

Sigurno ćete primetiti da više ne možete da nosite neke opuštene haljine koje ste voleli pre trudnoće. Kako stomak raste, tako će se dužina haljina skratiti i neće vam biti prijatno da ih nosite. Postoji jednostavno i jeftino rešenje - obucite helanke ispod nje i nosite je kao tuniku.

Trudnica
Shutterstock Trudnica koristi staru haljinu kao tuniku

Pozajmite odeću od partnera

Zavirite u ormar svog partnera i tu ćete sigurno naći nešto što možete da iskoristite. Jedna od odličnih stvari je i njegova košulja koju možete iskombinovati sa helankama i majicom. Nosite je raskopčanu, zavrnite rukave i dobićete super stajling za trudnice.

Trudnica
Shutterstock Trudnica pozajmila košulju od partnera

(Yumama)