Tokom trudnoće žensko telo se potpuno transformiše kako bi bilo spremno da u njemu raste beba, ali i da se porodi. Iako se mnoge brinu o tome da li će svoju kilažu posle porođaja lako vratiti na onu koju su imale pre trudnoće, ipak je važnije da se pobrinete da se unutrašnjeg vašeg tela vrati u normalu.

Ukoliko ste se porodile prirodno, vaša karlica i vagina morale su potpuno da se promene, rastegnu i oblikuju kako bi beba izašla, a vašem telu potrebno je par meseci kako bi se i ono što ne možemo da vidimo spolja, vratilo u normalu.

Kako bismo vam pomogli da sve vratite u normalu, donosimo vam vežbu koju lako možete raditi svakodnevno, jednostavna je i doneće vam brojne benefite. Osim što će se vaš organizam lakše i brže vratiti u period od pre porođaja ali i trudnoće, postoji još jedna benefit - polni odnosi biće manje bolni i više ćete uživati u njima.

Dovoljno je da uradite 3 seta od 45 ponavljanja svakog dana što će vam oduzeti nekih 15 minuta maksimalno, a telo će vam biti zahvalno. Pogledajte kako se ova vežba radi:

(Yumama)