Svaka beba prolazi fazu rasta zuba uz priličnu nelagodu, a rositelji se trude raznim metodama kako bi joj to olakšali. Međutim, jedan savet koji ste verovatno već čuli, može biti prilično opasni za detetovo zdravlje.

Masaža desni gazom umočena u vino ili rakiju mnogima deluje prilično zastarela metoda, ali često ćete je čuti od starije populacije, ali i pročitati na raznim forumima na internetu.

Desetomesečna beba iz Amerike završila je u bolnici zbog toga što mu je mama stavila žestoko alkoholno piće u bočicu kako bi mu olakšala rast zuba. Njegova mama (28) navodno nije mogla smiriti dete koje plače i dodala je alkohol u njegovu bočicu sa mlekom. Beba je bez svesti odvedena u bolnicu, a mama je privedena u policiju.

Uplakana beba
Shutterstock Uplakana beba

Inače, detetova baka je savetovala da mu malo alkohola umasira u desni, i nije joj jasno zašto je majka odlučila da mu žestoko piće naspe u bočicu.

Maleni dečak imao je 0.19 promila alkohola u krvi i zadržan je u bolnici nekoliko dana, nakon čega je socijalna služba preuzela brigu o njemu.

Da li ste vi čuli da alkohol umasiran ud esni olakšava izbijanje zuba i da li ste probali?

(Yumama)