Do šestog meseca je beba već videla mamin i tatin tanjir, kašiku. Ovu bebinu radoznalost za stolom treba iskoristiti za uvođenje čvrste hrane i roditelji uglavnom uvode kaše, međutim ovde prenosimo iskustvo roditelja sa portala babyartikel.de koji su odlučili da bebi daju čvrstu hranu.

Razume se, ovo je lično iskustvo i roditelji su odlučili da uvedu novu ishranu za bebu tako što će početi sa povrćem koje je bareno na pari. Njihova beba je imala već nekoliko zubića i odlučili su da krenu sa krompirom i šargarepom. Krenuli su od lako svarljivih namirnica i za taj prvi obrok bila je potrebna velika portikla.

"Davali smo joj male komade krompira i šargarepe koje smo skuvali na pari. Prvi pogled joj je bio nepoverljiv, ali već posle prvog zalogaja njena radoznalost je pobedila", rekli su roditelji i dodali da je u počeku više hrane ispalo iz usta njihove ćerke nego što je progutala, ali tako je izgledalo samo neko vreme.

Ono što će vam za ovakav način privikavanja na čvrstu hranu biti potrebno jeste strpljenje i spremnost na "veliko spremanje" posle svakog obroka, poručili su roditelji.

BONUS VIDE:

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život kurir televizija


Izvor: Yumama