Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJVAŽNIJI VITAMINI OD 1. DO 3. GODINE: Za jači imunitet, razvoj mozga i kostiju prilagodite ishranu svog deteta

Ove godine su ključne za dečiji razvoj, zato je važan svakodnevni unos ovih vitamina.

 vitamini.jpg Izvor: Shutterstock

Trenutak kada beba postaje malo dete se nekako uvek prišunja. Odmah kako ugasite sveću na prvoj rođendanskoj torti, stvari se menjaju. Kako za vašu bebu budućeg mališana, tako i za vas. Evo nekoliko važnih stvari koje treba da znate da biste mogli da kroz ovo uzbudljivo novo putovanje prođete naoružani samopouzdanjem.

Od prve do treće godine vaše malo dete prolazi kroz brz i važan period rasta i razvoja. Da biste podržali sve ove promene, vašem mališanu je potrebna zdrava ishrana koja se delimično razlikuje od one za odrasle članove porodice. Ovo su neke od hranljivih materija koje bi trebale da budu sastavni deo dnevnog unosa vašeg mališana.

  • Vitamin C igra važnu ulogu jer jača imuni sistema vašeg malog deteta i obezbeđuje podršku različitim odbrambenim funkcijama.
  • Vitamin D doprinosi razvoju zdravog imunog sistema koji će vaše malo dete graditi tokom procesa odrastanja.
  • Gvožde je mineral koji je vašem mališanu potreban u 5 puta većim količinama nego odraslim osobama. Gvožđe podržava razvoj mozga vašeg mališana i postavija osnovu za kasnije uspešno učenje.
  • Kalcijum je važan za pravilan razvoj kostiju vašeg mališana. U tom uzrastu maloj deci je potrebno 3 puta veća količina kalcijuma svakodnevno nego odrasloj osobi.
  • Cink je mineral neophodan za optimalen rast i brz oporavak od prehlade. U tom uzrastu maloj deci je potrebno 3 puta veća količina cinka svakodnevno nego odrasloj osobi.
 aptamil.jpg
Promo
Izvor: Promo

Podržana fizička i mentalna aktivnost kroz raznovrsnu ishranu omogućava vašem malom detetu da pređe sa svojih prvih koraka na trčanje i od brbljanja na sklapanje pravih rečenica. Da biste bill sigurni da ćete svom malom detetu obezbediti sve neophodne hranljive matenje, uvek se možete osloniti na Aptamil Pronutra mleko za malu decu.

Posebno osmišljen da zadovolji nutritivne potrebe male dece, Aptamil Pronutra mleko za malu decu će pomoći vašem malom detetu da zadovolji svoje dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Dakle, kada vaša beba napravi prvi korak, bićete spremni za sledeće.

 Vaš život, naša nauka.

(Yumama/Promo)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica