Flašice za bebu su nešto što se najviše i najčešće koristi posebno ako beba isključivo koristi adaprtirano mleko, međutim većina mama uprkos sterilizaciji često se žali da flašice vrlo brzo počnu da se neprijatno osećaju. Stručnjaci ističu da miris iz flašica ne može da ugrozi zdravlje, ali može da stvore neprijatan ukus mleka zbog čega se dešava da dete odbije obrok.

Ukoliko smatrate da ste učinili sve da ovoga ne dođe, obratite pažnju na detalje koje su vam možda promakli, a mogu da spreče smrad:

  • isperite odmah - isperite flašice za bebe odmah nakon svakog hranjenja kako biste sprečili ostatke mleka koji bi mogli da se ukisele.
  • pravilno čišćenje - pravilno čišćenje sprečiće stvaranje bakterija u flašicama vaše bebe. Zato koristite toplu vodu sa sapunom i očistite sve te kutke četkom za flaše . Takođe bi trebalo da potpuno rastavite bocu pre pranja da biste obezbedili temeljnije čišćenje.
  • čuvajte flašicu u frižideru - bakterije mogu biti krivci za mirise flašice za bebe, pa čuvajte flaše u frižideru da biste usporili rast bakterija. Boce ostavljene na sobnoj temperaturi, posebno kada su vlažne ili neoprane, imaju veće šanse da razviju neprijatan miris.
  • pripremite flašicu neposredno pre hranjenja - pripremite novu flašicu neposredno pre svakog hranjenja da biste sprečili rast štetnih bakterija.
flašice-prokuvavanje.jpg
Shutterstock Prokuvavanje vlašica

  • pratite uputstva proizvođača - uverite se da su vaše flašice bezbedne za pranje u mašini za sudove pre nego što ih ubacite, a ako jesu, najbolje je da koristite samo gornju pregradu
  • pravilno skladištenje - ne zaboravite da pratite sve preporučene smernice za skladištenje formule ili majčinog mleka. Majčino mleko treba baciti nakon četiri sata stajanja na sobnoj temperaturi, a formulu i ponovo zagrejano majčino mleko treba baciti nakon jednog sata.
  • probajte staklene boce : plastika lako upija mirise, pa bi možda bilo dobro da probate staklene boce.

(Yumama)