Ukoliko ste krenuli sa čvrstom hranom, a imate problem sa apetitom bebe, prof. dr Vojislav Perišić otkrio je gostujući u emisiji "Jutro" na televiziji Prva, koja namirnica najbolje rešava ovaj problem.

"Kako da poboljšamo apetit beba od oko 8-9 meseci kod neće da jedu? Ja sam knjiški moljac i listajući tako otkrio sam da jedan deo, tačnije jedna četvrtina čena belog luka iseckana u varivo koje se priprema za bebu, sasvim je dovoljna da podstakne apetit", ukazao je dr Perišić i dodao da je najbolji način pripreme ove namirnice ako je ubacite u varivo i i kuvate ne više od pet minuta.

dojenje rak_1972645970
Shutterstock Mama doji bebu

Ukoliko beba i dalje sisa, onda je poželjno da i mama uvede beli luk u ishranu. "Ako mama pojede samo jedan čen, sve važne supstance beba će da dobije preko mleka, što je najbolji i najjednostavniji način da se podstakne apetit i zaštiti imunitet deteta", ukazao je poznati gastroenterolog

Na kraju svog gostovanja je objasnio koliko je važno da buduće mame uvrste beli luk u svakodnevnu ishranu."Postoji još jedna stvar - žene koje se pripremaju da budu majke, a uzimaju svakog dana po jedan čen belog luka, njima je laktacija pet puta bolja", rekao je dr Perišić.

(Yumama)