Savršena ideja za mališane koji su počeli da jedu sa svojim prstićima, ali isto tako i za one "velike" koji obožavaju ovu poslasticu.Ono što je predost ovog slatkiša je ta što nema trunku šećera, već su prirodno zaslađeni voćem - bananama i borovnicama. Odličan su izbor za nadoknadu gvožđa, jer borovnice obezbeđuju vitamin c,a ovas gvožđe. Mekane su i vlažne, što je idealna tekstura posebno za bebe, čak ostaju sveže ako ih ostvite za neki naredni obrok.

Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 jaja
  • 3 kašike kakaa, ne mora
  • 1 kašika / kašičica cimeta (ko koliko voli )
  • 1 šolja jogurta
  • 150 g ovsenih pahuljica ili ovsenog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • šaka borovnica
mafin.jpg
Shutterstock Voćni mafini

Priprema:

Izblendirajte ovsene pahuljice da budu teksture brašna i dodajte prašak za pecivo, kakao i cimet. U posebnu posudu stavite vlažne sastojke - izgnječite bananu, jaje, jogurt. Kada dobro izmešate vlažne sastojke, polako dodajte suve dok ne dobijete kremastu teksturu testa. Podmažite kalup za mafine puterom, sipajte smesu i na vrhu dodajte borovnice. Peći na 180 stepeni oko 20-tak minuta.
Savet: Ako ove mafine čuvate u frižideru možete da ih jedete naredna dva dana.

Prijatno!