Jedna mama došla je na sjajnu ideju kako da svoju malu bebu rashladi na vrućinu - napravila je lizalicu od svog mleka. Na veliko iznenađenje mnoge mame su joj pružile podršku uz napomenu da je ovo idealna "poslastica" i za bebe kojima rastu zubići. Ovo zaista ne treba da vam bude čudno, beba do šest meseci samo sisa i zašto joj ne napravite nešto što nema šećera i raznih drugih aditiva. Majčino mleko je najzdravije,samo ga ohladite i dajte vašoj bebici, tokom hlađenja neće nestati nijedan hranljiv sastojak.

Za ovaj jednostavan ali ukusan "slatkiš" potrebno je da imate kalupe za sladoled i pumpicu za izmlazanje mleka. To je apsolutno sve, obično je potrebno između 4 i 8 sati da se smesa dovoljno zamrzne i vaše dete može da uživa.

Pogledajte kako bebe uživaju:

Ukoliko je vaša beba mala i ne zna da drži štapić, to ne treba da bude prepreka, pomozite joj da uživa. Korisan savet i upozorenje: ovo isključivo važi za majčino mleko, nemojte pokušavati sa adaptiranim mlekom, jer će se mast koju sadrži formula odvojiti što može da promeni ukus i sastav.

(Yumama)