Potrebno je:
- belo pileće meso,
- jedan oguljen svež paradajz (može i domaći sok od paradajza),
- pola manjeg celera.
- grašak,
- pirinač.
Priprema
1. U malo vode kuvati četvrtinu belog mesa iseckanog na kockice, jedan oguljen paradajz (ili deci soka od paradajza) i pola celera takođe iseckanog na kockice.
2. Kada je meso na pola kuvano dodati pola šake graška.
3. Pred kraj kuvanja dodati pirinač te kuvati dok sve ne omekša. Gustinu regulisati dodavanjem male količine vode ili soka od paradajza kako bi pirinač upio svu tečnost od kuvanja.
4. Dobijeni pilav usitnite i poslužite bebi ručak. Prijatno!
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna