Potrebno je:

- 40 g telećeg mesa

- pola manje cvekle

- krompir

Priprema:

1. Meso iseckati na komade, staviti u šerpu i preliti vodom. Kad voda proključa, pokupite penu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.

2. Krompir oljuštite, operite i izrežite na kockice. Dvadeset minuta pred kraj dodajte ga u šerpu s mesom i nastavite da kuvate. 

3. Cveklu operite i kuvajte odvojeno oko sat vremena. Izvadite je iz vode da se ohladi i lagano odstranite koru.

4.  Krompir, meso i pola cvekle izmiksajte uz dodavanje vode u kojoj su se meso i krompir kuvali. 

Napomena:

- Cvekla je namirnica koja se koristi u lečenju anemije kod dece i odraslih. Iz tog razloga, drugu polovinu pojedite vi, jer je i mamama je neophodna snaga.

- Teletina je važan izvor proteina i gvožđa u ishrani bebe, a bogata je i kalcijumom (čak 2-3 puta više od svinjetine). Ukoliko nemate teletinu, možete koristiti neko drugo meso, kao npr. piletinu, ćuretinu...

PROBAJTE I: