Potrebno je:

40g teletine

graška (u veličini bebine šačice)

2 supene kašike pirinča

kolut luka

nekoliko kapi maslinovog ulja

Priprema:

1. Pirinač operite u hladnoj vodi i ostavite da odstoji dok se meso kuva.

2. Teletinu isecite, stavite u posudu i prelijte vodom. Kad voda proključa pokupite penu, dodajte naseckan luk, poklopite i kuvajte oko sat vremena.

3. Petnaestak minuta pred kraj dodajte grašak (osim ako je domaći i zaleđen koji ćete kuvati od početka zajedno s mesom). Grašak možete istisnuti iz opne posle kuvanja, kako bi jelo bilo lepše teksture i lakše varljivo.

4. Pirinač kuvajte u drugoj posudi 15-20 minuta (proverite uputstvo za pripremu na pakovanju).

5. Gotov pirinač ocedite, a meso sitno naseckajte. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i sve sastojke promešajte. Sačekajte da se kašica ohladi i ponudite je bebi...

Napomena:

Grašak je mahunarka koja je veoma bogata hranjivim materijama, ugljenimhidratima i vlaknima. Međutim on može izazvati nadimanje, zato ne treba preterati s njegovom količinom u obroku.

PROBAJTE I: