Potrebno je:

8 jaja

100 g crvenog luka

100 g mariniranih lisičarki (iz tegle)

150 g maslaca

40 ml maslinovog ulja

10 ml balzamiko sirćeta

so

šareni biber u zrnu

Priprema

1. Jaja stavite u blago posoljenu vodu, a kada voda provri, kuvajte ih 8 minuta.

2. Luk sitno naseckajte i pržite oko 20 minuta na maslinovom ulju. Nakon 10 minuta dodajte balzamiko sirće, a na kraju posolite.

3. Skuvana jaja ohladite i oljuštite, prepolovite ih po dužini pa izvadite žumance i izgnječite ih viljuškom. Maslac dobro umutite, dodajte mu žumanca, posolite i promešajte. Dobijenim nadevom napunite špric ili kesicu i punite polovine belanaca. Na pola svake polovice jajeta dodajte 2 - 3 marinirane pečurke i listić peršuna, a na drugu polovinu kašičicu prženog luka i 2 - 3 zrna šarenog bibera. Poslužite odmah ili ohlađeno.

PROBAJTE I...