Neki do ova četiri trika olakšaće vam pravljenje nekih omiljenih obroka i poslastica, a neki će vaša jela i napitke učiniti posebnim.

1. U posudu za led sipajte čaj ili kafu i zaledite.Kada dođe vreme za osveženje, kockice čaja možete koristiti umesto običnih kockoca leda i za ledeni čaj, a od kockica kafe uvek možete napraviti uksan frape.

2. Posuda za led iskoristite kao kalup za njoke. Razvijeno testo postavite preko kalupa, napunite mesta kde inače ide voda,  i preklopite drugim razvijenim testom i zamrznite. Kada je zamrznuto isecite kockice. 

3. Začine poput majčine dušice, ruzmarina, origana i žalfije možete staviti u kalupe za led i preliti maslinovim uljem ili otopljenim puterom, i zamrznite. Sledeći put kada budete pripremali hranu, izvadite vaše kocke začina.

4. Napravite poslasticu od voća u čokoladi. U svaki kalup sipajte malo čokolade i umočite u njih jagode, pa ponovo prelijte čokoladom. Zamrznite. Dobiđete slasnu osvežavajuću poslasticu.

4 Super cool ways to use ice cube trays!

Posted by Blossom on Wednesday, March 22, 2017