Potrebno je (za 4 osobe):

4 komada pilećih grudi 

4 čena belog luka sitno seckanog

sok od jednog limuna

2 kašičice sirćeta od crvenog vina

2 kašike maslinovog ulja

2 pune kašike kisele pavlake

1 kašika suvog origana

so i biber


Za serviranje:

4 pite (grčke debele tortilje)

seckani paradajz

crni luk isečen na polumesece

seckani peršun 

tzatziki sos


Priprema

  1. Pomešajte sve sastojke sem piletine. Dodajte u marinadu pileće grudi, pomešajte i ostavite u frižideru da odstoje oko sat vremena.

  2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite veliki pleh aluminijumskom folijom. 

  3. Izvadite piletinu iz marinade i naređajte je na pleh. Peći 20-30 minuta.

  4. Izvadite piletinu i ostavite je da odstoji jedno 10-ak minuta, a zatim je isecite poprečno na trake.

  5. Stavite na tortilju piletinu, zatim tzatziki sos, paradajz, luk i malo seckanog peršuna i umotajte.


Prijatno!

Recept preuzet sa sajta Happyrecepti.blogspot.gr

PROBAJTE I... 

Brzi Tzatziki sos


Ručak na brzinu: Tortilje sa piletinom







*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.