Napolju ima toliko mnogo stvari koje čekaju na vašu porodicu i vas, da se zabavite i kvalitetno iskoristite dan. Kada pročitate ovu listu igara, verujemo da ćete je uvek držati pri ruci, a možete i da se takmičite sami sa sobom-  koliko stvari sa spiska ćete otkačiti do kraja leta!

1.  Igranje u dvorištu

Postoje neke "klasične" igre poput ledene vije ili žmurke, koje ste i vi sigurno igrali kao mali. Ako imate sopstveno dvorište, ove igre su vam uvek na raspolaganju, ali nemojte ni da vas ograničavaju zgrade i to što delite igralište sa ostalim stanarima. Izvedite dete, i zabavite se, bez obzira na komšije.

2. Šetnja

Ako živite u gradu, dobro je da se povremeno odvezete do obližnjeg parka ili šume. Šetnja je odlična za druženje i porodični razgovor, ali i kao vežba. Ako niste u mogućnosti da odete malo dalje, šetajte vašim krajem, idite u ulice kroz koje obično  ne prolazite. Istražujte sa decom, biće vam uzbudljivo da zajedno otkrivate vaš grad.

3. Pokvasite se

Zatvoreni ili otvoreni bazen su savršeni da se vaša deca i vi rashladite, ali i da istovremeno aktivno provedete vreme.

4. Roleri

Deca se uvek raduju vožnji rolera. Kada ih prethodno dobro zaštitite, pustite ih da istražuju svoje granice- ko je brži ili ko može da uradi više akrobacija na točkovima. Ako se vi ne snalazite najbilje, njima obezbedite prostor, a vi možete da radite neke svoje vežbe ili da čitate.

5. Bicikl

Još jedna aktivnost koja može da vas okupi kao porodicu. Osmislite putanju, start i cilj, prilikom čega ćete obići neka važna istorijska mesta u gradu. Ili jednostavno vozite kuda vas put odvede, i provedite uzbudljiv dan.

6. Dobacujte se

Dobacivanje velikom ili malom loptom, frizbijem ili bumerangom, možda je najjednostavnija igra sa spiska, ali svakako nije i najdosadnija. Probajtei vidite koliko ćete se zabaviti. Uvek možete da izmišljate I dodajete nova pravila.

7. Badminton

U timovima ili pojedinačno, u prirodi ili na nacrtanom terenu ispred zgrade, svejedno je, jer je u svakom od slučajeva veoma zabavno.

8. Odbojka

Ne trebaju vam sala ili plaža da biste igrali odbojku, mreža u vašem dvorištu ili nabližem parku može biti odlična zamena.

9. Pravite sopstvene igračke

Ova aktivnost je korisna iz više razloga. Jedan je svakako taj što razvijate kreativnost kod dece. A drugi, i ne manje važan je taj što ćete konačno iskoristiti stvari iz ostave ili garaže, sa kojima godinama nista znali šta da radite. 

10. Napravite žurku u dvorištu

Nemojte da vas mrzi. Ne treba vam određen povod. Ovog raspusta rganizujte jedan "srećni utorak" i napravite vašim klincima žurku. Pozovite  drugare iz škole i komšiluka da se okupe u vašem ili dvorištu između zgrada, isekajte im voće i pustite muziku. Nikada vam to neće zaboraviti.

11. Jahanje

Svakako nije svakodnevna aktivnost, ali jednom tokom ovog raspusta organizujte odlazak na hipodrom. Druženje sa plemenitom životinjim možda će učiniti da se vaši mališani zaljube u oavj sport.

12. Mini golf

Sigurno često na nekim šetalištima nailazite na terene za mini golf. Zašto se vaša porodica i vi ne bi oporobali? Osim druženja i sportskog duha, takođe nije na odmet i malo takmičenja.

13. Ljuljaška

Ljuljaška je generacijama dece omiljena sprava na kojoj vole da provode vreme kada su napolju. Podsetite se i  vi kakav je divan osećaj “leteti” na ljuljašci, a za vaše dete je sigurno da će uživati. 

14. Igranje u pesku

Bilo da je peščanik između zgrada, gradska plaža ili more, igranje u pesku je nešto što će sigurno duže vreme zaokupiti pažnju vaših mališana. Dvorci, razni oblici, kopanje, trčanje, igre sa loptom… Ideje će vam samo navirati, i odlično ćete iskoristiti dan.