Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 razloga zbog kojih mi je mama slobodnog duha ulepšala detinjstvo

Amanda Fama je svoje detinjstvo provela uz majku slobodnog i otvorenog duha, a evo zbog čega je njeno odrastanje bilo drugačije od odrastanja mnogih ljudi.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Majku i ćerku spaja posebna veza, a svaki roditelj koji sa decom uspostavi zdrav i iskren odnos, videće da će se to odraziti i na njihovo odrastanje. Upravo u to se uverila i Amanda Fama.

"Moja majka je totalno kul. Ona je prikrivena superdevojka, slatka kao šećer i puna mudrosti kao Gandi, koja promoviše otvoren um i nesebično srce. Ona je umetnica, pisac, ljubitelj muzike i kreativni zabavljač sa zadivljujućom radnom etikom,  nadam se da ću je i ja jednog dana usvojiti", rekla je Amanda.

Povezane vesti

Prisustvo njene majke odiše osećajem komfora i prihvaćenosti i ona tačno zna kako da nekog izvede na pravi put i da podeli savet na miran i efektivan način.

"U suštini, ona je "kamen" naše porodice, uspeva da nas zaštiti od stresa svakodnevnog života sa zdravim i pozitivnim ohrabrivanjem. Mogu da kažem da je ona "slobodnog duha" i da mene i sestru uči uživanju u životu, a istovremeno ona je veoma srećna u svojoj koži. Kako smo odrastale, poklanjala je porodici dobre savete, pokazala nam je kako da osetimo život, pre nego što dođe vreme za borbu sa surovom realnosti koja svakodnevno uništava društvo", dodala je.

Povezane vesti

Kao dete, nije morala da budem mnogo ozbiljna u kući, njena majka je govorila da život treba da bude pun zabave i smeha, a ne da bude praćen pravilima i težnjom za perfekcijom.

"'Ljubav, sreća i mir' je bila mantra naše kuće. Moja majka je napravila savršenu kombinaciju autoriteta i opuštenosti, znala je tačno kako da podigne srećnu i zdravu decu sa velikim mogućnostima i otvorenim umom. Sada, kada imam 23 godine, sigurna sam da imam majku toliko optimističnu i punu razumevanja za moje ciljeve, razumela je sve moje želje", ispričala je.

Povezane vesti

Naučila me je važnosti kreativnog samoispoljavanja

"Kako sam odrastala, uvek sam bila izložena majčinim umetničkim delima, bilo da je slikala ili crtala. Biti okružen konstantnom kreativnošću dalo mi je zdrav pogled na emocije, koji je bio jako ohrabrujućI u kući.

Godine su prolazile i počela sam da se izražavam kroz muziku i pisanje i nikada nisam bila osuđivana zbog interesovanja.

Umesto toga, moja majka je podržavala moju kreativnost i pružila mi mir u tinejdžerskim danima, koje su bile krucijalne za mene", rekla je Amanda.

Povezane vesti

Podržavala je moje modne izbore

"Pričamo o ranim dvehiljaditim. Često sam menjala izgled, itražila sam sebe i moja majka je podržavala moje izbore", otkrila je.

U njenom životu desio se period Avril Lavinj, sa kaiševima sa nitnama, bilo je dana kada se oblačila kao muškarac. Bilo kakav da je bio njen izgled, majka joj je govorila da je lepa.

"Naravno, sada shvatam koliko sam blesavo izgledala. Ali, da mi mama nije dozvolila da istražim svoj stil, nikada ne bih naučila šta treba da nosim, a šta ne", rekla je.

Pokazala mi je kako da se zabavim bez tehnologije

"Pre mobilnih telefona, fensi tableta i laptopa, bila je jedna stvar koju smo imali: mašta. Tokom dana mašte, mama me je ohrabrivala da iskoristim vreme kreativno, a ne da sedim ispred televizora. Umesto toga, ukrašavale smo pločnik, slikale na platnu, plesale po sobi, igrale pantomime", ispričala je.

Povezane vesti

Pustila me je da pravim greške i da učim na njima

"Moja majka mi nikada nije prebacivala za greške koje sam napravila.

Umesto toga, pustila me je da sama shvatim šta je dobro, a šta loše (naravno sa nekoliko izuzetaka). Čini mi se da  deca sa previše zaštitničkim roditeljima, koji ih štite od pravljenja grešaka, završe loše. Zahvalna sam mojoj mami što mi je verovala i pustila me da sama donosim odluke", poručila je Amanda.

Razumela je važnost moje nezavisnosti

"Neki roditelji motre na svoju decu kao jastrebovi na plen. Na taj način porodične veze postaju nešto negativno. Zato mnoga deca ne žele da budu u društvu roditelja.

Povezane vesti

Pretpostavljam da je moja majka razumela ovo zato što mi je uvek dopuštala da radim ono što sam morala, bez osećaja da mi konstantno gleda preko ramena.

Sve dok sam joj se javljala i obaveštavala je, bila je srećna, a kao rezultat, ja sam uvek bila srećna u njenom društvu", rekla je.

Uvek je bila optimista

"Kao dete, mogu da se prisetim samo nekoliko trenutaka kada je moja mama bila zaista besna ili tužna. Nikada nas nije prisiljavala na nešto, znala je koliko je bitno da bude pravi primer svojoj porodici. Nekada, a i sada, ako smo u negativnoj situaciji, sve okrene na šalu", ispričala je.

Verovala je da je neuredna kuća, srećna kuća

"Pa šta ako krevet nije namešten i gomila posteljine stoji u dnevnoj sobi? Za moju majku, neuredna kuća je srećna kuća, ignorisala je sve koji su joj govorili suprotno. Naravno, čistile smo za sobom kada nam je rečeno, ali najveći deo vremena je naša kuća bila najsmešnija u kraju, sve zahvaljujući mojoj mami i njenom strpljenju", otkrila je.

Povezane vesti

Ohrabrivala je moje umetničke snove

"Majka me nikada nije usmeravala u jednom pravcu. Uvek me je ohrabrivala da se prepustim  umetničkim snovima i da postanem muzičar ili pisac, da pobegnem iz udobne zone i ostvarim karijeru koja će me učiniti srećnom", rekla je Amanda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica