Sastojci:

  • veće pile
  • 2 glavice luka
  • kašičica brašna
  • kašičica slatke aleve paprike
  • malo ljute aleve paprike ili feferon, po želji
  • kašika paradajz-pirea
  • veza peršuna
  • 1 dl kisele pavlake
  • mast ili ulje
  • so, biber 

Priprema

1. Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok ne postane kašast), pa dodajte alevu papriku i promešajte. Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite. Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.

2. Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire. Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.