Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja: Izbor destinacije prema horoskopskom znaku deteta

Uz pomoć geastrologije saznajte koja mesta pozitivno doprinose razvoju vašeg mališana

Astrologija ima mnogo korelacija, vrlo je sveobuhvatna i prožima sve oblasti života. Tako postoji i geoastrologija, grana koja izražava astrosimboliku gradova i država sveta. Nije uvek svako skupo putovanje pravi izbor. U ovom tekstu pokušaćemo da vam ukažemo  na mesta koja pozitivno doprinose razvoju vašeg deteta. Možda će vam pomoći da nađete lepu destinaciju za ugodan odmor vašeg mališana, na kojoj ćete se osetiti kao celina, biti srećna porodica.

VIŠE: Uređenje dečje sobe u duhu horoskopa


Dakle, gde da otputujete ako je vaše dete rođeno u znaku:


OVAN

Dok su sasvim mali, deca Ovnovi pokazivaće najveću naklonost prema mestima koja na vrlo jasan način izražavaju simboliku znaka i njegovog vladara Marsa. To su sportski tereni i igrališta, sve sprave za vežbanje, blizina vojnih objekata, poligona za vežbe. Međutim, posle druge godine ovi mališani će, bez obzira na pol, voleti da posećuju vojne muzeje, mesta na kojima su se dešavale značajne borbe i koja su presudno uticala na istoriju naroda, ali isto tako i velike sportske hale i stadione. Ukoliko želite da idete u inostranstvo, znajte da će vaš mali Ovan u Londonu, Dablinu, čitavoj Nemačkoj a naročito Berlinu, kao i u većem delu Velike Britanije imati osećaj kao da je kod kuće. Od udaljenih relacija pod uplivom Ovna jesu  Japan i  Mongolija. Od naših gradova najizraženiju simboliku Ovna ima Novi Beograd.

VIŠE: Vaspitanje deteta prema horoskopskom znaku


BIK

Ova deca su stvorena za lepo i uživanje, time ih je bogato nagradila vladarka Venera. Lepe stilske građevine iz baroka, renesanse, rokokoa i bidermajera pod uticajem su Bika. Pitoma priroda, njive, voćnjaci i vinogradi takođe su vrlo prijatna mesta za pripadnike ovog znaka. Sjajan provod za male Bikove je i odlazak u lep restoran ili poslastičarnicu. U Srbiji uticaj Bika je najočigledniji u Vojvodini, nešto jače se oseća u  Bačkoj i Sremu sa fruškogorskim vinogorjem, ali i u Smederevu. Ukoliko želite da putujete u inostranstvo, veliki deo Francuske pod uticajem je Bika, naročito oblasti gde se uzgaja i proizvodi vino, ali i Pariz -Grad svetlosti. U Nemačkoj su to Bavarska i Minhen. No, gde god da putujete sa malim Bikom, on mora da bude zadovoljan, da se oseća udobno i prijatno.

BLIZANCI

Merkur je ovu decu darivao velikom dozom radoznalosti i želje za znanjem stečenim vlastitim opažanjem. Pod zaštitom znaka Blizanaca jesu biblioteke, osnovne i srednje škole i mesta na kojima se nekada učilo, kao i akademije nauka i umetnosti, štamparije, knjižare. Muzej posvećan znamenitom piscu, ili spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju u Novom Sadu imaju izuzetnu simboliku Merkura i Blizanaca. U našoj zemlji gradovi kroz koje prolaze veliki međunarodni putevi imaju simboliku Blizanaca, kao rimski gradovi Naisus - danas Niš i Sirmium - Sremska Mitrovica. U inostranstvu se ovi mališani najbolje osećaju u Italiji, naročito severnoj, i znamenitim gradovima kao što su Firenca i Piza koji odišu simbolikom znaka. Važno je pratiti njihovu radoznalost i ne gubiti ih iz vida.

VIŠE: Igre za decu prema horoskopskim znacima

RAK

Mesečeve kćeri i sinovi vole dom i dok su mali nerado se upuštaju  u velike avanture i putovanja. Mali Rakovi će voleti šetnju pored reke u svom gradu, čak i dok su sasvim mali, nesvesni ičega oko sebe. Za njih je lek za dušu i telo izvor lekovite i pitke vode, gde god da se nalazi. Vole toplotu sve dok im je prijatna a kupanje ih opušta, pa kao i svi vodeni znaci naginju brčkanju u moru, reci, jezeru, ili makar bazenu. Ova deca će već u uzrastu od oko tri godine rado ići u posetu svojim precima, oduševiće ih prabaka ili pradeka i njihov dom, priče i uspomene. Od dalekih zemalja pod vladavinom znaka Raka su Sjedinjene Američke Države, a od gradova najviše Vašington i Čikago. U Srbiji najizrazitiju simboliku nose Đerdapska klisura, Kladovo i Palićko jezero.

LAV

Sasvim male Lavove privlačiće dvorci i bogate stare kuće vladara ili plemića, jer imaju najizraženiju simboliku Sunca, njihove vladajuće planete. Zgrade parlamenta, vlade i ministarstava  pod uplivom su Lava. Lavići će voleti prestonice, grbove, viteške oklope i kraljevske simbole. Oni osećaju da su se napunili energijom ako su se odmarali u gradu koji ima istoriju vezanu za nekog slavnog vladara. A kada počnu da razumeju da im ne pričate priču o nekom kralju, nego da je on stvarno postojao, odvedite ih na takva mesta, biće jako srećni i ispunjeni. Inostrane zemlje i gradovi koji su Lavovima kao druga kuća jesu Rim,  Jerusalim, Crna Gora.  Kod nas je potpuna simbolika ovog Sunčevog znaka izražena u Belom dvoru, dvorcima i konacima starih vladara.

DEVICA
Merkur u zemljanom, promenljivom znaku Device donosi odličan dar za učenje i pamćenje, naročito kada je povezano sa opipljivim materijalnim iskustvima. Deca Device veoma rano žele da nauče i zapažaju sve ono što im može biti korisno. Znak Device vlada javnim ustanovama, trgovima, velikim prodavnicama, tržnim centrima. Šarenilo robe privlačiće pogled vaše male Device u svakom trenutku, još dok se vozi u kolicima. Uticaj Device vidi se u mnogo zemalja, to su, recimo, Švajcarska, Hrvatska, deo Grčke sa poznatim gradovima kao što su Atina i Olimp. Ova deca će voleti mesta koja odišu pravilima, naročito onim nepisanim, a koja svi poštuju. Od naših gradova mogli bi se izdvojiti Sombor, Sremski Karlovci, Tršić, Kragujevac. Bez obzira na to gde putujete, budite organizovani u uredni.

VIŠE: Izbor odeće prema horoskopskom znaku

VAGA

Noćna Venera, vladarka Vage,  čini da i sasvim mala deca rođena u znaku Vage vole pozorišta, lutkarska pozorišta, ateljee, izložbe slika što im i jeste osnovna simbolika. Vaša mala Vaga će ih osetiti čak i kad ne razume boju, oblik i sklad. Posle treće godine ova deca mogu da osete potrebu da vide Vrhovni sud, Dušanov zakonik, spomenik Caru Dušanu, zgrade narodnog pozorišta, operu, balet. Najočigledniji uticaj Vage je u samom nazivu starog dela Beograda koji se zove Terazije - vaga sa dva tasa. Ceo stari Beograd je pod vladavinom Vage, kao i Ras - prestonica Nemanjića. Od dalekih zemalja najjasnija simbolika je Kina, naročito Tibet, kao i Egipat sa piramidama i faraonima. Brisel i Luksemburg takođe imaju simboliku ovog znaka. Kada krećete na put, morate se zajedno sa malom Vagom lepo doterati.

ŠKORPIJA

Ovo deca obožavaju da slušaju tajanstvene priče, sa veoma zamršenim i  nerazjašnjenim detaljima. Dok su sasvim mali, obožavaće polusrušene stare tvrđave i bivše tamnice. Nikada vam neće biti jasno zašto tako ružno mesto gledaju sa tolikim oduševljenjem, ali oni su deca Plutona i nije ih lako razumeti. Škorpija označava veliku i moćnu reku, pa ako imate takvu u blizini, obavezno uz nju provodite vreme sa svojim detetom. Pod uticajem Škorpije su spomenik u Šumaricama kod Kragujevca, kao i samo ušće  Save u Dunav. Svako ušće male reke u veliku nosi simboliku znaka Škorpije. Voleće da gledaju brodove na rekama, jer i to je u simbolici njihovog znaka. Kalemegdanska i Petrovaradinska tvrđava odličan su izbor za obilazak. Od inostranih zemalja najjači uticaj se oseća u Veneciji i Moskvi. Pod vlašću ovog znaka su Alžir, delovi Tunisa, kao i azijski deo Turske. Dajte maloj Škorpiji slobodu da istražuje.

STRELAC

Najradosniji putnici, oni koji jedva čekaju da krenete makar u susedni grad, jesu mali Strelčevi. Deca Jupitera obožavaju daleka, prekookeanska putovanja, čak i dok još nemaju godinu dana. Pod zaštitom znaka Strelca su morske luke, veliki trgovački gradovi. Oni vole medijske centre, televizijske tornjeve. Strelac vlada većim delom Španije, Barselonom i Madridom, kao i zemljama Srednje i Južne Amerike. Već u uzrastu od dve godine vaš mališan će svojski da se potrudi da nauči strani jezik i da se konobaru ili teti za susednim stolom obrati na njihovom jeziku. U našoj zemlji uticaj Strelca najviše se oseća u Subotici, Pančevu i Leskovcu. Ova deca su veliki gurmani i vrlo rano požele da probaju ljutu i egzotičnu hranu. Budite oprezni sa ovim eksperimentisanjem i za svaki slučaj spremite probiotike.

VIŠE: Izbor sporta prema horoskopskom znaku

JARAC

Deca pod uticajem Saturna neobična su i povučena. Njih privlače planine, mnogo više od mora i jezera. Oni će se još kao vrlo mali odlično osećati na planinarenju u svako doba godine. Pomalo su prezreli za svoj uzrast, a njihovoj radoznalosti nema kraja. Tako su pod vlašću Jarca klisure, pećine i vrhovi planina. Sićevačka klisura i Đavolja varoš su tipična mesta pod uticajem Saturna. Stare mašine i fabrike koje izlažu stare tehnologije mogu zanimati vašu decu Jarčeve. Muzej hleba u Pećincima dobar je za razgledanje, kao i Kruševac, manastiri na Kosovu i Metohiji, a najviše Visoki Dečani i Gračanica. Mogu ih zanimati planinski delovi Grčke, Slovenija, ali i Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati. Obavezno kupite neki starinski suvenir da ih podseća na putovanje sa vama.

VODOLIJA

Uranska deca će još kao bebe voleti aerodrome i avione, a kasnije će ih zanimati sve u vezi s tim. Telekomunikacioni tornjevi, električni vodovi,  trafoi i pošte pod uticajem su Vodolije. Ovog mališana treba odvesti u opservatoriju, biće vam celog života zahvalan za to. U Srbiji je najjači uticaj Vodolije u Novom Sadu, jer su još Rimljani taj vrlo plodan grad nazvali  Neoplanta. Od inostranih zemalja Vodolija ima najjači uticaj na Rusiju i Ukrajinu, kao i na pribaltičke i skandinavske zemlje, a najviše Švedsku i Holandiju. Dakle, sva mesta na kojima se desila neka revolucija ili je smenjena neka vlast mogu biti magnet za vašeg malog uranca. Ponestite bilo kakav savremen uređaj na putovanje i dajte detetu da čita mapu sa GPS,  biće oduševljeno, a putovanje nezaboravno.

RIBE
Ribe vole da putuju, makar samo u mašti. Niste obavezni da ih vodite u daleke zemlje i krajeve, oni samo zažmure i već su na nekom predivnom mestu. Njih najranije možete voditi na more, a još ako je to neko poznato toplo mediteransko letovalište, ova deca Neptuna će u menju biti kao u svojoj kući. Sva ostrva u okeanima nose simboliku Riba. Tako su Australija, Novi Zeland i Okeanija pod najjačim uplivom ovog znaka. Od gradova to su Melburn, Sidnej i Okland. Od bližih zemalja deo Bugarske na Crnom moru odličan je izbor, ali i svaki grad sa akvaparkom ili velikim akvarijumuma. Oni su mali sanjari i uživaju da se osećaju kao pioniri koji prvi put kroče na nepoznato tlo. Ohridsko jezero, Tara i Perućac imaju simboliku Riba, pa ih je dobro obilaziti sa svojim malim Ribama.

Tekst: Tatjana Drobac, astrolog


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica