Bruk Vilson (31) je majka devojčice, a njena hrabra i inspirativna priča podsticaj j emnogim ženama koje se bore za potomstvo.

"Sedam najboljih lekara u zemlji mi je sa nepunih 19 godina reklo da nikad neću moći da rodim dete. Rekli su mi da, ako nekako uspem da zatrudnim, da neću moći izneti trudnoću do kraja zbog komplikacijasa matericom. U stvari, govorili su mi da ću imati spontane pobačaje, čak i ako uspem da zatrudnim. Pokušavala sam da ne razmišljam o tom bolnom saznanju, bila sam premlada i nisam mgla da se nosim sa tim teretom", započela je svoju priču Bruk.

Pet godina kasnije, u njenoj 24. godini, odjednom je počela da se oseća čudno.

"Imala sam nove bolove po celom telom, htela sam da jedem breskve na koje sam inače alergična. Imala sam česte promene raspoloženja. Odlučila sam da uradim test na trudnoću, i bio je pozitivan. Napravila sam još šest testova, svi su bili pozitivni", govori zbunjena Bruk, a onda je odlučila da se konsultuje sa drugima.

"Nazvala sam sestru koja se bavi medicinskom strukom i pitala je da li ispijanje previše kafe može da da pozitivno lažan nalaz. Nasmejala se i rekla: 'Apsolutno ne.'"

Žena dobila pozitivan test na trudnoću
Shutterstock Žena dobila pozitivan test na trudnoću

Nedelju dana kasnije odlučila je da ode kod lekara, a on joj je potvrdio trudnoću od šest nedelja.

"Čula sam otkucaje srca i napokon sam poverovala da u meni zaista raste čovek. Mogla sam da osetim kako se u meni pojavljuje nešto novo, novi osećaj koji nikada pre nisam poznavala. Međutim, zadržala sam dah jer su mi reči tih sedam 'najboljih lekara' odzvanjale u glavi.
Uprkos tome što me moja trenutna lekarka uveravala da će sve biti u redu, imala sam taj duboki i prožimajući strah da ću izgubiti dete, da će se njihovo proročanstvo ostvariti. Ipak, moja beba i moje telo neprestano su rasli, sveje bilo normalno i zdravo, i ja sam počela malo lakše da dišem", govori Bruk.

Otkrila je da nosi devojčicu, i počela da veruje da će zapravo "dobiti" u bebu.

Trudnica saznala pol bebe
Shutterstock Trudnica saznala pol bebe

Razmišljala je o njenom imenu, ali često su joj se u glavu vraćale reči tih "sedam najboljih lekara". Reči da njeno telo nije sposobno za trudnoću bile su preteške iako je imala samo 19 godina, ali već je razmišljala o deci i tome da želi da bude majka.

"Ćerku sam rodila carskim rezom, na majčin rođendan. Bila je mala, ali savršena i nije bilo apsolutno nikakvih komplikacija ni za jednu od nas. Odmah sam prepoznala njen plač, i dok sam se zagledala u njene čokoladno smeđe oči idržala njenu šićušnu ruku, znala sam da je ona idealna za ime koje sam joj izabrala - Juniper (zimzelena biljka)", kaže Bruk i zaključuje:

"Bila je posebna beba, iskovana iz mog optimizma, izrasla iz nade i rođena iz divlje odlučnosti svoje majke. Juniper sada ima sedam godina. Hrabra je, pametna i saosećajna. Jedva čekam da je gledam kako odrasta i menja svet."

(Yumama)