Kod planiranja trudnoće, buduće mame se uglavnom fokusiraju na promene načina ishrane, lekarske preglede, uzimanje suplemenata, psihološke faktore, dok je nekim mamama bitan i period kada će ostati u drugomstanju. Jedna od njih je i mama sa Tik Toka Debora Vajlder koja je objavila video snima na kojem objašnjava koji je, prema njenom mišljenju, najbolji mesec da zatrudnite.

Ona smatra da je trudnoća tokom leta puna izazova, ali zato ističe da je najbolji period za začeće mesec avgust. Mnoge mame iz Srbije ne bi bile saglasne sa njenim razlozima, pogotovo sa isticanjem koliko je važno da novopečenoj mami telo izgleda dobro u bikiniju. Evo koje je njeno objašnjenje:

"Imali ste celo ljeto kad ste bili zgodni i uživali, izgledali sjajno u bikiniju. Sve je super. Onda zatrudnite, onda nastupe ona prva tri meseca, neke žene dobiju jutarnje mučnine. Ali u redu je, leto je gotovo pa koga briga za jutarnje mučnine, možete povratiti, ta će faza trajati do decembra - baš na vreme za praznike. Do decembra bi simptomi jutarnje mučnine trebali nestati, omogućujući ženama da im se poveća apetit i da jedu što je više moguće. Takođe, ako ne želite reći ljudima o svojoj trudnoći jako rano, imate sreće jer je zima i hladno je. Možete nositi velike džempere i sakriti trudnoću ako želite", nastavila je.

"Zatim dolazi drugo tromjesečje, pa je Devora predložila odlazak na "mali dečiji medeni mesec". S obzirom da pada kiša i vlažno je vreme, to je odličan izgovor za odlazak na odmor. "Biće januar, februar u ovo vreme, možete leteti i imaćete sjajan provod. Trebali biste se osećati dobro u ovo vreme. Na kraju, u trećem tromjesečju, većina žena se ne osjeća baš najbolje. Teže je naspavati se pa se možete opuštati kod kuće.

April je onda verovatno rok za porođaj, što novopečenoj mami daje nekoliko meseci da se oporavi pre nego ponovo dođe leto. Imate vremena da uđete u rutinu sa novorođenčetom, a onda ste tamo, letnje vreme, možda ćete čak imati neki privid tela u bikiniju, ko zna? Možete uživati ​​u celom novom letu sa novorođenčetom, možda čak stignete da odete na odmor." - istakla je mama sa Tik Toka.

 BONUS VIDEO:

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola Kurir televizija

Izvor: Yumama