Trudnoća je divno vreme u životu žene, koje se iščekuje sa nestrpljenjem. Međutim, da biste saznali da li ste trudne, koristite kućni test za trudnoću, što uglavnom žene prvo i rade.

Ako test ispadne negativan, često nam pada na pamet, da možda može da se iskoristi još jednom, nema veze, biće "tačniji".U isto vreme, možda ćete se zapitati da li će biti zaista tačan test, pošto ste ga već koristili. Da li je moguće ponovo koristiti komplet za testiranje trudnoće? Da li uvek treba da koristite nove?

Kako funkcionišu ovi testovi?

Iako je tačan mehanizam pomoću kojeg HPT detektuju hCG poslovna tajna, znamo da svi oni funkcionišu na sličan način: izazivaju hemijsku interakciju između vašeg urina i hCG antitela u test traci. Ovaj odgovor se može desiti samo jednom; ne može se ponoviti.

Isto važi i za digitalne. Integrisan je u test, čak i ako ne možete da vidite traku koja menja boju ili linije pune plavom ili ružičastom bojom. Digitalni element samo „čita“ test traku u vaše ime i prikazuje rezultate na digitalnom ekranu. Dakle, takođe ne možete ponovo koristiti digitalno testiranje.

Uopšteno govoreći, ne bi trebalo da izvadite test za trudnoću iz kante za otpatke sat vremena nakon korišćenja (piškite na štapić) ili ga umočite u urin; umesto toga, trebalo bi da pročitate nalaze testa na trudnoću u roku od 5 minuta nakon što ste ga uradile. U to vreme, isparavanje je moglo proizvesti drugu liniju, što je moglo rezultirati zbunjujućim i bolnim lažnim pozitivnim rezultatom.

Možete li ponovo koristiti komplet za testiranje trudnoće?

Odgovor na pitanje 'da li možete da koristite test na trudnoću dva puta?' je Ne. Ali možda je lakše reći nego učiniti ako želite da ponovo koristite komplet i očekujete tačne rezultate. Mnogi faktori ulaze u pravljenje kompleta za testiranje trudnoće, a njegova ponovna upotreba možda nije najbolji način za određivanje odgovarajućih rezultata. U svakom slučaju, testovi za trudnoću su veoma pristupačni i nema potrebe za ponovnom upotrebom kompleta za testiranje.

Zašto korišćeni test trudnoće ne radi po drugi put?

Mnoge žene, nažalost, veruju da mogu ponovo da koriste test za trudnoću samo da bi osigurale rezultate koje su dobile prvi put. Ovo se ne preporučuje jer su testni kompleti za kućnu upotrebu napravljeni tako da vam daju najbolje i najpreciznije rezultate. Komplet je jednostavan, ali veoma osetljiv, što znači da kada se popiški, hemikalije reaguju sa urinom ako postoji nešto što smo naučili na času hemije, a to je da kada se dva agensa kombinuju i formiraju reakciju, nije moguće izvesti tu reakciju po drugi put, tačno. Moraju se koristiti novi agensi kako bi rezultati bili tačni. Kada koristite komplet za testiranje trudnoće, bacite ga i otvorite novi.

Šta ako dobijete pozitivan rezultat ponovne upotrebe testa na trudnoću?

Postoje izveštaji da su žene dobile pozitivan rezultat kada piške na test za trudnoću dva puta, ali to su samo lažni pozitivni rezultati. Kada se kućni test trudnoće osuši, formira liniju isparavanja. Ova linija je bezbojna, ali kako joj dodate više vode pokušavajući da operete štapić, boja se može slegnuti u liniju, što izgleda pozitivno. Ovo veoma tanka linija može izazvati mnogo vaše boli. Završen test se smatra završenim testom i mora se koristiti novi štapić za testiranje kako biste bile potpuno sigurni u rezultate. Ponovna upotreba kompleta za testiranje može vam pružiti netačne informacije i to dovodi do mnogo dezinformacija i nepotrebnog stresa, što se može izbeći samo kupovinom više testova.

Postoji li neki komplet za testiranje trudnoće koji se može ponovo koristiti?

Nažalost, nijedan testni komplet se ne može ponovo koristiti. Kompleti za testiranje koriste HCG trake koje se mogu koristiti samo jednom. HCG traka može da reaguje čak i ako dođe u kontakt sa vlagom u vazduhu i to se takođe smatra korišćenim testom koji ne može uvažiti.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mama pokazala kako se dete igra u blatu TikTok/ cleidianeolivei19