Vodila sam trudnoću u bolnici Dr Dragiše Mišovic. Nisam imala svog doktora, nego kod koga zapadnem, bilo mi svejedno.

Jednog dana kreće užasno da me boli bubreg. Odlučim se da odem na pregled, radio je u smeni jako grub doktor. Pregleda mi bubrege tako što me udara u njih tom jačinom da mi se u glavi zavrtelo, jedva sam čekala da odem odatle.

Od tada je prošlo 4 meseca i meni kreće porođaj. Odlazim u bolnicu, kad tamo on. Jaooo, bože, ne!

Pregleda me, počinje da se dere na mene: "Zašto nisi došla na vreme, pukao ti je polovično vodenjak", a pritom sam samo dva centimetra otvorena. Krećem ka sali i tu kažem mužu: Molim te, vodi me odavde", jer sam izgubila svu smirenost tog trenutka. Da napomenem da sam dan pre toga bila i da su mi rekli da idem kući jer nisam spremna.

Priključuju me na indukciju sestre odvratnog ponošanja, bez imalo empatije. Kreće celo telo da mi se trese i zubi takođe. Doktor dolazi, kaže mi: Šta je, kad si radila one stvari bilo ti je lepo."

Primila sam epidural. Kreće porođaj posle 6 sati, beba visioko, ne mogu da se napnem toliko. Sestra kaže: "Nek joj se dete uguši, neće da sarađuje". Doktor mi laktom naskače na stomak. U tom trenutku se okrećem ka njemu, toliko sam se prodrala na njega, on je zaćutao.

Beba je dobro, sve super. On me ušiva i pita kako će se zvati dete. Ja kazem Đurđa, a on: "Jaoo, to je super, ja sam hteo tako, žena nije htela da čuje", i rečenica: "Kupila si me tim, mnogo si me nervirala tokom porođaja". Mislim u sebi - verovatno je trebalo da te potkupim, ali nisam. Krivo mi je što im nisam pokazala zube. Sram ih sve bilo, na sledećem porođaju će biti moj suprug sa mnom, da ne bih opet došla u ovakvu situaciju.

Tako da, žene, budite odlučne i nemoj da dozvolite da se tako ponašaju.

Pročitajte i...

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.