Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Moje iskustvo je bilo bolno, ali lepo': Priča sa teškog porođaja mame Marjane

'Svaki bol se zaboravi kada se uzme dete u ruke', zaključila je mama iz Niša.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Moje iskustvo je bilo bolno, ali lepo.

Bio je 25. oktobar, a termin mi je bio 29. Osetila sam bolove u donjem delu stomaka i rekla suprugu da će morati da me odvede u bolnicu i da ću se poroditi.

Povezane vesti

Povezane vesti

Bilo je kasno uveče kada su počeli bolovi na 15 minuta i nisu prestajali. Suprug me je odveo u porodilište na pregled i tamo su mi rekli da sam 2 cm otvorena i rekli su mi da ostajem u bolnici.

Uradili su mi test na koronu i ja sam čekala jedno dva sata rezultate. Šetala sam se po hodiniku, gledala supruga na prozoru i plakala jer sam imala strah od porođaja. Stigli su rezultati i mene su odveli u porodilište u pripremnu sobu, dali mi klizmu, priključili ctg.

Tako sam ležala, nisam se otvarala ništa. Sutradan su me odveli gore na patologiju da ležim, da se ne mučim više dole. Kad bude došlo vreme, spustiće me. Ja sam otišla, prespavala i uveče su me spustili da se porađam, ali sam bila 3 cm otvorena.

Kada sam otisla na pregled, doktorica mi je rekla da će da me porodi. Izbušila mi je vodenjak i odvela u salu gde su mi dali indukciju i infuziju. Nisam se otvarala lako, pa sam morala da primim epidural. Nakon 9,5 sati ja se nisam porodila prirodno, jer je beba okrenuta karlično.

U 17:00 su rekli da moraju da me vode na carski.

I porodila sam se carskim rezom i tako je došla moja mala devojcica teška 3 660 g i 53 cm duga. Biti majka je nešto najlepše na svetu. Svaki bol se zaboravi kada se uzme dete u ruke.

Čuvajte svoju decu, jer su ona naše blago!

mama Marjana

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica