Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Doktor kaze ocena 1, a ja samo pitam da li je živ': Teška priča sa porođaja jedne mame

'Posledice osećamo i sada posle četiri meseca, verovatno ćemo ceo život. Više smo po bolnicama i rehabilitacionim centrima nego kod kuće.'

  Izvor: Foto: Shutterstock

Posle pet godina nerviranja svakog meseca i spremanja za vantelesnu oplodnju, desi se prva spontana trudnoca, medjutim, zavrsi se vrlo brzo pobačajem. Posle dva meseca pokušamo ponovo i ostanemo spontano trudni.

Povezane vesti

Povezane vesti

Trudnoća idealna, svakom za poželeti, bez mučnina povracanja, preterane gorušice. Već u petom mesecu insistiram na carskom rezu, pri čemu mi se govori da sačekamo da vidimo kolika će beba biti i koje su mi proporcije.

Ušla u deveti, kontrole redovne, ctg uredan.

U 38. nedelji dogovaram se sa doktorom da legnem u bolnicu u utorak da se odrade analize, pa da vidimo kako će me poroditi. Međutim... 

U nedelju ujutru meni bez ikakvih predznaka pukne vodenjak. Odlazim u bolnicu u 11 h, otvorena samo tri prsta. Prebacuju me prvo u boks, ali slabo se otvaram, pa me pošalju na odeljenje. Tamo ostajemo do 19 h, kada posle pregleda vide da sam otvorena pet prstiju i vraćaju me u boks.

Indukcija teče lagano, ctg uredan, ja se sve više otvaram, vidi se bebina glava, kosa.

I sve tako do 1:30 h kada otkucaji polako počinju da padaju, zaglavio se u kanalu. Zovu dežurnog doktora, doktor hitno traži forceps. U 2:05 izvučena beba bez znakova života, koju odmah vode na intubiranje. Dolazi doktor, kaže mi da je ocena 1, pri čemu ja pitam samo da li je ziv.

Da ziv je, rođen sa 3700 g, 54 cm dugačak. Kažu mi da ga šalju u Tiršovu na hlađenje. Uspavljuju me.

Posledice osećamo i sada posle četiri meseca, verovatno ćemo ceo život. Više smo po bolnicama i rehabilitacionim centrima nego kod kuće i sve to zbog nedostatka kisonika i oštećenja mozga.

Naravucenije - slušajte sebe i svoje osećaje, svoju intuiciju. A ja za svako sledeće, ako Bog da, znam sta ću. 

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica